Gang Színház - Búcsúzik a Terecske

A Pulzus Társulás kezdeményezésére Magyarországon elsőként kerül sor olyan előadásra, ahol a színház kimozdul a lakóközösségek saját élettereibe és ott valósítja meg az előadásokat. Így a ház lakói - és vendégei – saját belső udvarukon és körfolyosóikon lehetnek részesei egy igazi színházi élménynek. A projekt időszakának utolsó előadását október 2-án tartják.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A Gang Színház előadás-sorozatban a VII. kerületi társasházak belső udvarában Carlo Goldoni Terecske című előadására kerül sor Kroó Balázs rendezésében. A délután és kora este kezdődő előadások az Erzsébetvárosi Önkormányzattal való együttműködés révén minden lakó – és vendégeik - számára ingyenesen látogathatók. 2014 júniusától kezdődően 10 eladás valósult meg más és más környékbeli lakóházban. A tervek szerint 2015 tavaszától ismét beköltözik a Terecske a város „gangos házaiba” és körfolyosós romkocsmáiba.

 

Terecske


Az alkotók az előadás otthonát adó ház lakóinak aktív részvételére számítanak, mivel a lakók megosztják, és nem átadják otthonukat a produkciónak. A házak befogadó színházként működnek, valóban szabad akaratból adnak otthont a produkciónak, hogy megosszák az előadás élményét néhány száz másik emberrel. Az alkotók a ház lakói között megtalálják az összes nélkülözhetetlen szerepkört, amelyek egy kőszínház életéből sem hiányozhatnak; például színpadmestereket, jegyszedőt, ültetőket, koordinátort, büféseket.


Az előadás nem kíván kísérletezni. Csak azért rendhagyó, mert igyekszik az emberek számára elérhetővé válni a lehető legkönnyebb módon. A Terecskében a figurák nagyon közel laknak egymáshoz, átjárják egymás életét, pont úgy, mint ahogy bármely társasház lakóközössége teszi. Szerelemre és biztonságra vágynak, félnek az egzisztenciális nyomorúságtól, olykor az önérdek hajtja őket, olykor meg a jóakarat és mindezzel együtt végtelenül szeretnivalók.


A ház lakói az előadás után megismerkedhet olyanokkal, akiket csak látásból ismernek: az utcáról vagy a piacról, hiszen most már egy nagyszerű közös élmény köti össze őket. A társulat itallal és pogácsával vendégeli meg az őket befogadó lakókat, újabb lehetőséget teremtve az aktív párbeszédre.



Carlo Goldoni: Terecske
A Pulzus Társulás, a Honvéd Együttes és a Bethlen Téri Színház közös produkciója

Katalin: Fazakas Júlia
Lüszi, a lánya: Deák Fruzsina
Piroska: M. Simon Andrea
Ági, a lánya: Hegedűs Barbara
Orsolya: Bakos Éva
Zsolt, a fia: Rábavölgyi Tamás
Árpád: Kroó Ádám
Lovag: Kroó Balázs
Napsugár: Tarr Judit

 

Rendező: Kroó Balázs
Dramaturg: Németh Nikolett

 

 

Helyszín és időpont:

Érkezés a Bethlen Téri Színházba, innen együtt indulunk az előadás helyszínére október 2-án 17:45-kor (Peterdy utca 37.)
A helyszín és az alkalom különlegessége okán, részvételét kérjük e-mailben vagy telefonon jelezze az alábbi elérhetőségeken:
meszetimi@bethlenszinhaz.hu
0620/453 9990

 

 

 

süti beállítások módosítása