Sőt - Közös bemutatót tart a Filter Peformance és az Artus

A nyíregyházi Filter Performance és az Artus Stúdió új bemutatójában két ember keresi a közös pontot a mozgás, a színház, a performance és a film nyelvén. Az előadást október 4-én láthatja először a közönség. Alkotók és előadók: Végh Péter és Ferencz Krisztina.

Az alkotók ajánlója:

 

A Filter Performance kísérletező, kortárs művészeti társulás 2004-ben alakult meg Nyíregyházán. Előadásaik a performansz, térspecifikus megmozdulások, akciók és a total art jegyében születtek. Munkáikkal eddig Kelet-Magyarország térségében, valamint a Sziget Fesztivál éves rendezvényein mutatkoztak be. Az Artusszal az elmúlt években alakult ki szoros alkotói együttműködés, mely során műfaji határokat feszegető akciók és performanszok jöttek létre. A most elkészült Sőt című munkájuk teljes próbafolyamata és bemutatója az Artus gyár-terében kapott otthont.

 

Az előadásban egy páros keresi a közös pontot. Azt a pontot, ahol megfelelhetnek egymásnak, ahol tabuk nélkül vizsgálhatják meg egymást. Az alkotók stációkat keresnek a szerelem egyedfejlődésére, segítségül hívva a mozgás, a színház, a performance és a film eszközeit, valamint egy rideg, életre alkalmatlannak tűnő tér belakhatóságának lehetőségeit.

 

sot1

 

A szabályokról: 

 

Súrlódáskor bekövetkezik az érintett felületek kopása. A kopás elkerülésére az érintett lelki felületeket a közösen húzott szabályok keretei mentén tartsuk tisztán. Amikor az együtt külön, a közel távol, a van nincs, a szerelem dunsztját már csak állati mivoltunk megjelenése zúzhatja szét. Erről azonban ne essék túl sok szó, mert nem gusztusos és sokat kell utána takarítani. 

 

Önmagunk keresése közben szembetükröződéskor előfordulhat, hogy amit látunk, hallunk, és a pillanat, amiben vagyunk, nem más, mint rongyosra taposott kapcsolatunk maradványfoszlánya, a bennünk élő másik kivetülése, egy nem áhított önarckép.

 

Mi tisztán, és pormentesen szeretnénk majd távozni, ezért öltözzünk fel elegánsan, és viselkedjünk úgy, mintha mi sem történt volna, vagy nem is fog. A széket toljuk be magunk után, mert rendetlen hatást kelt.

 

Így, szép pórázon, hófehérben tartjuk egymást öröklétben. 

 

A szabályokat pontokba szedve listázzuk, a szabályok álomtevékenységre nem vonatkoznak.

 

(Ferencz Krisztina)

 

 sot2

 

A Filter Performance és az Artus Stúdió bemutatja:

 

Sőt

 

Alkotó előadók: Végh Péter, Ferencz Krisztina

 

Zene: Ratkóczi Huba

Médiaművész munkatársak: Sárközi Péter, Vargha Márk Péter

Fotó, dokumentáció: Jámbor Zsóka

 

Rendezés: Ferencz Krisztina

 

Premier: 2014. október 4.  20:00

 

További előadások időpontjai: 2014. október 5., 6.  20:00

 

 

Helyszín: Artus Stúdió - 1116, Budapest Sztregova utca 7. (Fonó Budai Zeneház melletti gyárépület)

 

Jegyfoglalás: info@artus.hu

További információk: www.artus.hu

 

 

süti beállítások módosítása