Több magánszponzor bevonását ígéri a Scala új intendánsa

Több magánszponzor bevonásával 4 millió euró előteremtését ígéri a milánói Scala új intendánsa.

Alexander Pereira az Il Sole 24 Ore című olasz napilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy erősíteni szeretné a külföldi mecénások szerepét a világhírű operaház finanszírozásában. Példaképpen azt említette, hogy Svájcban és az Egyesült Államokban is támogatói alapítványokat hozna létre magánszemélyek és vállalatok részvételével.

 

Pereira

Fotó: lemonde.fr


Az osztrák szakember szerint el kell oszlatni azt az aggályt, hogy a magántámogatók jelenléte egy színház "kiárusítását" jelenti. Magabiztosan megjegyezte: arról ismert, hogy igen sikeres a privát szponzorok felhajtásában.


A Scala intendánsi székét szeptember elején elfoglaló Pereira céljaként nevezte meg a legjobb énekesek és karmesterek Milánóba való visszacsábítását, kezdve a római operaházat egy héttel ezelőtt elhagyó világhírű karmesterrel, Riccardo Mutival. Mint mondta, azt sem tartja akadálynak, hogy a salzburgi operavásárlási botrány nyomán intendánsi megbízatását 15 hónapra rövidítették, ettől függetlenül az operaház hosszú távú érdekeit tartja szem előtt.


Az interjúban kiemelte a 2015-ös milánói világkiállítás által kínált óriási lehetőségeket, továbbá kitért arra, hogy nagy reményeket fűz a Scala 2015. január 1-jei hatállyal kinevezett új főzeneigazgatójával, Riccardo Chaillyval való közös munkához, hiszen 30 éve ismerik egymást, és a dirigens gazdag nemzetközi tapasztalatot és komoly művészi minőséget hozhat az intézménybe. "Emellett milánói, így jelenléte kompenzálja a nem olasz intendánsét" - fűzte hozzá Pereira.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása