Grizabellaként mutatkozik be a West Enden Nicole Scherzinger

Tizenkét év után decembertől újra láthatja a West End közönsége a Macskákat. A hétvégén az is biztossá vált, hogy a  felújított musicalben az egykori Pussycat Dolls énekesnője, Nicole Scherzinger is szerepet kap.

Andrew-Lloyd-Webber-and-Nicole-Scherzinger

 

Még nyáron, pletyka szinten szellőztették meg a hírt a brit lapok, hogy Nicole Scherzinger énekesnő tárgyal a londoni Macskák produkció alkotóival Grizabela szerepéről. A hétvégén hivatalosan is bejelentették, valóban Nicole Scherzinger játssza Grizabellát, Andrew Lloyd Webber legendás musicaljében, amely 2002. után december 12-én tér vissza, a West Endre, ám csupán 12 hétre.

 

A valamikori Pussycat Dolls frontemberétől, aki néhány éve szólókarrierbe fogott, és többek közt a brit X-Factor egyik mentoraként is feltűnt, nem áll távol a musicalek világa: 2011-ben ő is színpadra lépett egy másik Webber klasszikus, Az Operaház Fantomja 25 éves jubileumán, ahol Christine-ként négy, a Fantomot alakító színésszel, köztük Simon Bowmann-el és Earl Carpenterrel énekelt. Illetve tavaly fellépett azon az esten ahol, Andrew Llyod Webber 40 éves munkássággát ünnepelték meg a kollégái.

 

Az "Andrew Lloyd Webber: 40 Musical Years" címen futó gálán Nicole Scherzinger az Evita című musical „Don’t Cry for me Argentin” című dalát adta elő. Ennek ellenére Nicole a londoni Macskák előadáson mutatkozik be először színházi produkcióban. A zenés színház világa viszont korán sem ismeretlen az énekesnő számára: mielőtt 2003-ban könnyűzenei karrierbe fogott volna, színész-és táncmesterséget tanult a Wright State University-n, Ohioban.

 

 

Rendkívül izgatott vagyok, és nem is lehetnék jobban feldobva, hogy egy ilyen legendás darabban mutatkozhatok be a West Enden. Azzal, hogy Andrew-val (Andrew Lloyd Webber), Trevorral (Trevor Nunn, a darab rendezője) és Giliannel (Gilian Lynne, koreográfus) dolgozhatom, egy álmom vált valóra. Andrew csodálatos zenéjén nőttem fel, pár éve pedig volt szerencsém elénekelni és felvenni a Macskák egyik gyönyörű dalát, a Memory-t. Andrew lélegzetelállító zenét írt a darabhoz és számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy felkért legyek a részese – tudom, hogy ez a szerep egy különleges állomás lesz a karrieremben.  Alig várom, hogy elkezdjem a próbákat.”nyilatkozta Nicole Scherzinger.

 

A Macskák decembertől a The London Palladiumban látható újra, a végső szereposztást még nem jelentették be, de az alkotók azt ígérték, hamarosan nyilvánosságra hozzák kik játszanak a felújított darabban.

 

A Laurence Olivier-díjjal, Tony-díjjal és Grammy-díjjal kitüntetett,  T.S Eliot műve alapján írt musicalt 21 évig játszották Londonban, ahol összesen 9000 előadáson láthatta a közönség.

 

A Macskák mellett ősztől az Evita is visszatér a West Endre, Andrew Lloyd Webber pedig nyáron arról is beszélt, hogy szíve szerint a Starlight Expresst vagy Az operaház fantomját is újra színpadra állítaná.

 

Forrás: Catsthemusical.com, Fordítás: Színház.hu

Fotó: facebook.com/CatstheMusical

 

süti beállítások módosítása