Klasszikusok új beállókkal az Operettben

A szeptember végi és október eleji időszak igen csak sűrűre sikeredett az Operettszínház ifjú tehetségeinek. Hat fiatal is legendás szerepekben mutathatja meg magát az elkövetkezendő napokban.

operett uj beallok3

 

Barkóczi Sándor a több mint tíz éve sikeres Rómeó és Júlia előadás Mercutio-jaként bizonyíthat. „ Megmondom őszintén nagyon nehéz, de nagyon szép próbaidőszakon vagyok túl - meséli. „ Nagyon sok olyan jellemvonása van a figurának, ami tőlem távol áll. Ő vezéregyéniség, míg én inkább visszahúzódó vagyok, és a szerep megköveteli a” táncos lábúságot” is, nos, ez utóbbi biztos nem én vagyok. Mindezek ellenére vagy talán éppen ezért nagyon szeretem Mercutiót és azt érzem össze is barátkoztunk. Most, hogy játszom ebben a legendás előadásban, értettem meg a darab igazi sikerét. Varázslatos, történet, gyönyörű zene, tehetséges játszótársak, olyan legendás színészek, mint Kalocsai Zsuzsa, Nádasi Veronika és Szabó P. Szilveszter és egy fantasztikus rendezés. Remélem sokáig lesz szerencsénk egymáshoz.”

 

Kisfaludy Zsófi A régi nyár Zsuzsijaként új műfajjal ismerkedhet, operettben most énekel először. „ A Régi nyár „Zsuzsikája” közel áll hozzám, sokban hasonlítunk a karakterrel. Ő egy kedves, de önfejű és dacos lány, aki a színésznő mamája mellett szintén színésznő akar lenni, és közben, mint minden fiatal lány - szerelemre vágyik. Új műfajban kell megmutatnom magam, ez az első operett szerepem. Tulajdonképpen én vagyok a szubrett, aki énekel és táncol, ami örömteli feladat számomra. Ráadásul a Raktárszínház intimitása, a nézők közelsége is újdonság, mivel itt máshogy kell játszani, mint egy nagyszínpadon.”

 

operett uj ballok4 

Angler Balázs nem csupán Verona hercegként tanult meg új szerepet, hanem az Ördögölő Józsiás vidám Villikójaként is színpadra áll október 4-én. „Nagyon örültem ennek a lehetőségnek. A bemutató óta irigyeltem kicsit a kollégákat, akik részesei lehettek. Irigyeltem őket már csak azért is, mert Vári Bertalan fantasztikus néptánc koreográfiáit táncolhatják, mely műfaj gyerekkorom óta nagyon közel áll a szívemhez. Egy három órás vonatút alatt olvastam el az eredeti, Tamási Áron művet, és bár nem szoktam szégyellni, ha elérzékenyülök, azért a szívszorító monológokat olvasva örültem, hogy nem ült más a kabinban. Nos, ezek a pillanatok még elsöprőbben teljesednek ki a színpadon Tolcsvay László lélekemelő, himnuszszerű dallamaival. Elcsépeltnek tűnik az igaz barátság és a szeretet fontosságának hangsúlyozása, de a darab olyan erősen hordozza ezt az üzenetet, hogy ennek köszönhetően sok kollégámmal kerültem sokkal közelebbi viszonyba a való életben is. Nézőnek és szereplőnek egyaránt jó hír, hogy Somogyi Szilárd rendezése nem nélkülözi sem a humort, sem a szívszorító pillanatokat. Magában az előadásban is többször elhangzik, hogy egy mesét látunk, és én hiszem, hogy csak rajtunk múlik, hogy ezeket a mesés pillanatokat megéljük-e a hétköznapokban is”- mondta a darabról Angler Balázs.

 

Gömöri András Máté az Oszi boszi zenés mese show-jában a Királyfi szerepét alakítja. „Kinek ne lenne vágya királyfit játszani? A sok Disney és animációs film azt gondolom, minden kisfiúból előhozza, hogy egyszer szeretne hős, koronás herceg lenni. Van, aki ezért vágyik színpadra. A játék miatt. Az elmúlt két évben annyi álmom vált valóra, hogy beállni ebbe a darabba is, igazi ajándék. Oszvald Marikával játszani kitüntetés, Peller Károlytól elleshetek egy csomó szakmai fogást, Vágó Zsuzsi partnerének lenni pedig igazi öröm. A Királyfi szerepében egyszerre lehetek kisfiú és felnőtt, és ami nagyon fontos, keresem és –nem utolsó sorban – meg is találom az igaz szerelmemet a darab végére” – mosolyog a királyfijelölt.

 operett uj beallok2

 

Jenes Kitti a németországi premierjei után Magyarországon is debütál a Szépség és Szörnyeteg női címszerepében. „ Belle-t énekelni magyarul nagyon nagy vágyam volt. Úgy gondolom más lesz a közönség rezgése itt az Operettszínház színpadán állva, és anyanyelven énekelni mindig csodálatos. Az egyik kedvencem ez a karakter, mert igazi összetett jellem és a mese is az egyik legszebb, amit ismerek. Számomra arról szól, hogy ne külsőségek alapján ítéljük meg az embereket és egymást, hanem figyeljünk az első pillanatban még rejtőző belső értékekre is” - mondta a fiatal színésznő.

 

Szentmártoni Normann magyar közönség előtt Gastonként debütál a Disney klasszikusban. " Sok ezer ember előtt volt már lehetőségem külföldön megformálni egy olyan karaktert, amit itthon még nem volt alkalmam megmutatni. Egész más érzés lesz a hazai közönség előtt részt venni ebben a varázslatos előadásban, hiszen a saját anyanyelvünkön könnyebben tudunk kapcsolatot teremteni a nézőkkel és a játék is sokkal felszabadultabb, ha nincsenek nyelvi akadályok" – fejti ki Szentmártoni Normann.

 

A kihívások pedig tovább folytatódnak az elkövetkezendő hetekben. A fiatalok újabb és újabb szerepeket próbálnak és állnak be legendás előadások, legendás szerepeibe. Simon Pannára, Laki Péterre, Veréb Tamás is hasonló kihívások várnak.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása