Énekes meghallgatást tart az Operaház

A Magyar Állami Operaház kétfordulós általános meghallgatást hirdet minden hangfajban.

A meghallgatás első fordulóját 2014. október 27-én 10 órától, az Operaház VII. emeleti háziszínpadán tartják(1061 Budapest, Hajós u.13.15., bejárat az Operaház művészbejárójával szemben), a továbbjutók október 28-án az Operaház nagyszínpadán énekelhetnek a második fordulóban.


A két fordulóra összesen 5 szabadon választott áriát kérnek – különös tekintettel kortárs operaszerzők műveire – lehetőség szerint olyan operákból, amelyek esetében a jelentkező a teljes szerep ismeretével rendelkezik. A lírai hangfajba tartozó énekesek legalább egy Mozart-áriával készüljenek.


Zongorakísérőt az Operaház igény szerint biztosít. Amennyiben a jelentkező saját zongorakísérőt hoz, kérik azt is tüntesse fel a meghallgatásra küldött anyagban.

 

opera

Fotó. opera.hu


Az előéneklés meghívásos alapon történik, ezért a beérkezett jelentkezésekhez kötelező mellékletként legalább egy hang és/vagy videofelvételt kérnek elküldeni elektronikus úton, amelynek alapján a zsűri előválogatást tart.


Jelentkezni 2014. október 19-én, éjfélig e-mailben lehet fényképes életrajzzal, amelyhez egy portrét és egy egész alakos fotót, valamint egy évnél nem régebbi hang és /vagy videofelvételt kérnek mellékelni mp3-, vagy mp4-formátumban. A szakmai életrajznak minden esetben tartalmaznia kell a pontos születési időpontot . Utólagos hiánypótlásra nincsen lehetőség, a fenti feltételek bármelyikének hiánya automatikus kizárást jelent a meghallgatáson történő részvételről.


Határidőn túl érkező jelentkezéseket az operaháznak nem áll módjában elfogadni, a meghallgatást követően szakmai indoklást nem áll módjukban küldeni.


A beküldött jelentkezések regisztrálását követően 2014. október 21-én éjfélig írásban értesítik azokat, akiket várnak a meghallgatásra.


A jelentkezők sorrendjének beosztásáról e-mailben adnak tájékoztatást.


e-mail: meghallgatas@opera.hu

 

Forrás: Magyar Állami Operaház

 

süti beállítások módosítása