Film készül a stand uposok világáról - Eszenyi Enikővel

Befejeződött a Dumapárbaj forgatása. Paczolay Béla új játékfilmje a stand up komikusok világáról szól, amelyben ismert humoristák, Hadházi László és Kiss Ádám mellett többek között Eszenyi Enikő és Jordán Adél szerepelnek.

A Magyar Nemzet cikkéből:

Dumapárbaj címmel augusztus 11-én kezdték forgatni a Dumaszínház két ismert tagjának főszereplésével készülő mozifilmet, amelyben Hadházi László Karinthy- gyűrű díjas humorista és Kiss Ádám kel versenyre a vásznon. A Kalandorok és a Bányató című filmek rendezőjének vígjátékában egy veterán humoristát mindennap körülrajonganak, ám egy napon fiatal trónkövetelő lép a színpadra. A kérdés az, a férfi hogyan védheti meg a helyét a tehetséges ifjú kihívóval szemben, és ezért mi mindenre képes.

 

duma2

 

"Nem stand up komedistákat látunk a színpadon 90 percen keresztül, hanem két karaktert, akiknek az a foglalkozásuk, hogy stand up komedisták" - mondta a Magyar Nemzetnek Hutlassa Tamás producer, aki hozzátette, éppen emiatt a filmben a stand up humoristák színészi munkájára volt szükség. A két humorista mellett a főbb szerepekben Eszenyi Enikő, Gubik Ági, Jordán Adél, Vajdai Vilmos lesz látható, de feltűnik Kamarás Iván és Kovács Lajos is.


"Amióta először három évvel ezelőtt elkezdtünk beszélgetni a forgatókönyvről, immár szorosabb kapcsolatban vagyok a stand uppal, bár előtte is ismertem" - mondta Paczolay Béla, rendező, aki a 2008-as Kalandorok után várta, hogy új játékfilmet készíthessen. Elismerte, a Kalandorok után a Dumapárbajban is az a szándék, hogy szerethető karakterekkel humoros filmet készítsenek.

 

Hutlassa arról is beszámolt, a filmalap 267 millió forint gyártási támogatásával készülő bemutatóját december 11-re tervezik, és bár a forgatástól a bemutatóig számított mintegy három hónap rövid időnek tűnik, a producer szerint elég idejük lesz mind az utómunkára, mind a film promóciójának felépítésére. 

 

 

Forrás: Színház.hu, Magyar Nemzet

süti beállítások módosítása