Premier tortával és élsportolókkal - 3:1 a szerelem javára Székesfehérváron

 Bemutatták a 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot, debütált a Vörösmarty torta, a premiervacsorát pedig fehérvári sportolókkal közösen költötték el szombaton a Vörösmarty Színházban. 

 

3-19

 

Mi történt szombaton?

 

Október 4-én este ismét vörös szőnyegen léphettek be a nézők a Vörösmarty Színházba. Ez pedig azt jelenti Székesfehérváron, hogy premier van!

 

Nem csak a szőnyegek utaltak arra, hogy valami készülődik. Az előcsarnokban egy mestercukrásszal lehetett összefutni, a nézőtéren pedig feltűnően sok kisportolt fiatalembert bukkant fel.

 

Az előadás szünetében a Cyrano Caffé pódiumszínpadán felavatták a Vörösmarty tortát, amelyet Damniczki Balázs alkotott a színház felkérésére. (A mestercukrász Somlói revolúció nevű süteménye lett idén az ország tortája, tavaly pedig az év fagyija címet is bezsebelte vörösboros málnafagylaltja.)

 

 

7

 

A darabról:


A 3:1 a szerelem javára 1936-ban született, amikor a magyar vízilabda csapat immár másodszor szerzett olimpiai aranyérmet. A népszerű pólósok kitűnő témának ígérkeztek, már csak egy jó sztorira és a közönséget elbűvölő zenére volt szükség, amelyet a szerzők magabiztosan produkáltak. Bagó Bertalan rendezésében is minden adott egy vidám, sportos, szórakoztató estéhez. A darab témájának apropóján a premierre meghívták Székesfehérvár bajnok sportolóit, az Alba Fehérvár Kosárlabda csapatot és a Fehérvár AV 19 Jégkorong csapatot.

 

3-17

  

Az 1936-ban született mű szerzőit, Ábrahám Pált, Szilágyi Lászlót, Kellér Dezsőt és Harmath Imrét feltehetően a berlini olimpián sikeresen szereplő magyar sportolók, köztük az olimpiai aranyérmet nyert pólósok ihlették meg a zenés vígjáték megírására. A Vörösmarty Színházban Bagó Bertalan rendezett előadást a darabból, a díszletet és a jelmezeket Sántha Borcsa tervezte, a 16 fős zenekart Dobri Dániel vezényli.

 

3-111

 

A történetről:

 

Egy londoni szállodában a magyar csapat az angolok felett aratott 3:1-es győzelme és nem kevés whisky elfogyasztásának hatása alatt készülődik Budapestre. Ugyanakkor a szálloda báltermében esküvőre készülődő skót család várja a menyasszony angol vőlegényét. A várakozást elunó menyasszony megszökik kényszerházassága elől és – mit tesz isten – az indulásra készülődő vízilabda-válogatott lakosztályába keres menedéket.

 

A lovagias magyar pólósok védelmükbe veszik, az egyébként észvesztően csinos hölgyet és a csapatkapitány tiltakozása ellenére magukkal viszik Badacsonyba, ahol a visszavágóra kell(ene) készülniük. Az edzőtábor nyugalmát azonban nemcsak a szöktetett menyasszony, hanem egy leány-iskola és a Londonból érkező skót apuka is megzavarja.

 

3-116


Szereplők: Földes Eszter, Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella, Radnay Csilla, Kricsár Kamill, Sághy Tamás, Makranczi Zalán, Kádas József, Lábodi Ádám, Krisztik Csaba, Andrássy Máté, Rovó Tamás, Gál Gergely, Juhász Illés, Szirmai Irén, Vida Emőke, Kertész Júlia, Horváth Bernadett, Ostorházi Bernadett.

 

Az előadást legközelebb október 24-én és 25-én láthatják a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

 

Forrás: Vörösmarty Színház

 

süti beállítások módosítása