Lö Csibészek - TÁP-bemutató a Hátsó Kapuban

Új játszóhelyén, a Hátsó Kapuban mutatja be legújabb produkcióját a TÁP Színház október 11-én. A 'Lö Csibészek' Sartre Zárt tárgyalás című műve alapján készült.

 

csib 2

 

Hárman pácban,

Egy kis szobában,
A férfi és a nők,
De miért pont ők?

 

Három, egymás számára ismeretlen embert összezárnak egy különös helyen. Miután bevallják bűneiket, várják a jól megérdemelt büntetést, de nincs ott senki, aki megbüntethetné őket. A végére azért sikerül keményen megbűnhődniük - olvasható a TÁP ajánlójában.

 

csib 1

 

 

 

"Sartre Zárt tárgyalás című műve – mely az emberek közötti kapcsolatteremtés nehézségeiről szól – fiatalkorom óta foglalkoztat, és már régóta be szerettem volna mutatni. Három évvel ezelőtt azonban, amikor újra elővettem, rájöttem, hogy a szöveg ma már túl poros, ezért megkértem Mozsik Imrét, hogy segítsen átírni a darabot. Akkor egy kisebb, négyfős társulattal neki is álltunk megcsinálni, de a felénél elakadtunk. Most idén egy új csapattal, új lendülettel vágtunk neki, és szerintem egy nagyon jó, többrétegű darab és előadás született belőle" - mondta Vajdai Vilmos társulatvezető, rendező a Kortárs Online interjújában.

 

"A Hátsó Kapuban rezidens színházként működve itt tartjuk az új bemutatónkat, illetve lesznek ad-hoc előadások és varieték is. De a Jurányi szellemiségét követve meghívtuk a k2 Színházat és a Kárpáti Péter vezette Titkos Társulatot is játszani. A hetedik kerület hemzseg a különféle romkocsmáktól, az újabb és újabb dizájnú és gondolatú helyektől, azonban egy dolog hiányzik: a kultúra. Ezt a hiányt próbáljuk mi most betölteni, illetve remélhetőleg elindítani egy kultúrafertőzést a romkocsmák félhomályában merengő állástalan – és állásos – diplomásoknak és diplomástalanoknak" - tette hozzá Vajdai.

 

csib

 

 

TÁP Színház
Mózsik Imre

LÖ CSIBÉSZEK

A Pokoli Trió
melynek tagjai lelki horizontjaikat bebarangolva eljutnak egy különös helyre…


Jean Paul Sartre – Zárt tárgyalás c. műve nyomán

 

Pincér: Egger Géza
Babaluk Inez: Gergely Katalin
Sridöm Eszter: Piti Emőke
Dobrágó Joszef: Végh Zsolt


díszlet, jelmez: Szabados Luca
videó: Juhász András
videó installáció: Samu Bence
hang, fény: Szapu Dani
a rendező munkatársa: Székely Rozi
író: Mozsik Imre

rendező: Vajdai Vilmos

 

 

Bemutató: 2014. október 11., 12., 31. - 20 óra

Hátsó Kapu

1074 Budapest, Dohány utca 13.

 


Jegyfoglalás: varosiszinhaz@gmail.com
www.hatsokapu.hu

 

 

süti beállítások módosítása