A kihívások évada előtt a SZESZ

Tizenkettedik évadára készül a Szegedi Egyetemi Színház.

 

A SZESZ ajánlója:

 

A Szegedi Egyetemi Színház 11. évada után sem tétlenkedett. A nyáron az I. Szegedi Levendula Napokon vendégszerepelt a társulat, ahol az SZTE Kulturális Iroda Akrosztichon című pályázatára érkezett, hallgatók által beküldött szövegeket adta elő - ily módon a vakáció alatt is ápolta szoros kapcsolatát alma materével.


A SZESZ 12. évadában sikeresen debütált az elmúlt hetekben ez az előadás "Legjobban vágyom a mézízű sorsra" címmel. A zenés produkciót a szegedi közönség a szívébe zárta, így a SZESZ az évadban műsorán tartja, és ki is bővíti.


A társulat a produkciót az SZTE Kulturális Irodával közös sikerének tartja, emellett a SZESZ hálás az egységnek, hiszen annak anyagi támogatása nagy segítséget jelent, és lehetővé teszi, hogy a társulat még aktívabban vegye ki a részét az egyetemi kulturális életből. Erre jó példa a 19. Őszi Kulturális Fesztivál, amelyhez számos programajánlattal hozzájárul a SZESZ.

 

 

szesz

 

 

Új évad, új játszóhely
A SZESZ a 2014/2015-ös évadtól új játszóhelyen várja közönségét. Ősztől a Szent-Györgyi Albert Agóra színpadán folytatják a munkát. Az együttműködés célja kettős: egyrészt a SZESZ-nek belvárosi, az egyetemi élet központjában lévő, korszerű színházi térre van szüksége, hiszen a társulattal együtt a produkciók is bővülnek, és a társulat szeretné minél szélesebb nézőközönségnek kitárni játszóhelye kapuit. Másrészt az Agóra is feladatának tekinti az egyetemista korosztálynak kulturált szórakozási lehetőséget biztosítani.

 

A 2014/2015-ös repertoárról

A társulat a Szent-Györgyi Albert Agorában tartja új bemutatóját október 21-én: A borék című vígjátékot egész évadban játsszák. Márciusban Márton László Lepkék a kalapon című rémbohózatát tűzik műsorra, áprilisban pedig egy világsikerre emlékeznek.


A változatosság jegyében a társulat továbbjátssza az őszi időszakban Ingmar Bergman Fafestményét, a Szent-Györgyi Alberthez és az Egyetem történetéhez kötődő Rohadt az államgépben valami című előadást pedig felújítja.

 

Pöttyök, jegyek, újdonságok
A társulat 10., jubileumi évadában megújult, ezt a lendületet követve újfent színes arcát szeretné megmutatni közönségének: most a pöttyök lesznek a menők, de a lendület a régi marad. Ennek szellemében a jegyvásárlást is szeretné a SZESZ megkönnyíteni, így egy új, online rendszert dolgoztak ki a színházkedvelőknek.


Hogy az előadásaik tényleg mindenkihez szólhassanak, olyan produkciót is szeretnének készíteni, amely siketek és nagyothallók számára könnyen lejelelhető - a társulat bízik benne, hogy rendszeressé tud válni ez a típusú előadásforma.

 

Nemzetközi kihívás
Nem csak szegedi deszkákon jeleskedik a SZESZ: a társulat egy különleges meghívásnak is eleget tesz. A Pécsi Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon október 23. és 26. között mutatkozik be a szegedi csapat többek között fehérorosz, szerb, belga, horvát és román társulatok előtt, és képviseli Magyarországot másodmagával, egy győri formációval.


A SZESZ Örkény István egyfelvonásos vígjátékát, A borékot, illetve az Egyperceseket adja elő egy részben, október 25-én, 16 órától.

 

süti beállítások módosítása