A hőstenorral érkezik Szervét Tibor a Tháliába

Ken Ludwig A hőstenor című darabját mutatja be a Thália Színház szombaton; az amerikai bohózatot Réthly Attila rendezésében láthatja a közönség.

Az előadás egyik főszerepét Szervét Tibor alakítja, aki az idei évadban szerződött a társulathoz, és A hőstenor az első munkája a színházban. Szervét Tibor az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy nagyszerűen érzi magát a társulatban, ahol jó pár régóta ismert és szeretett kollégája van, akikkel a Radnóti Színházban évekig dolgozott együtt.

 

hostenor

Fotó: Kallos Bea/MTI


"Eljött az a pillanat, amikor váltani kellett" - fogalmazott a színész arra a kérdésre, hogy miért szerződött el a Radnóti Színházból. Szervét Tibort az idei évadban a Rózsavölgyi Szalonban, a Madách Színházban, a Pinceszínházban és a Centrál Színházban is láthatja a közönség, de két szerepét - a Bolha a fülbe és A csillagos ég című előadásban - a Radnóti Színházban is tovább játssza.


A Thália Színházban az évad második felében még egy szerep várja. Robert de Flers és Gaston-Armand Caillavet Két szék között című vígjátékában, amelyet Molnár Ferenc fordításában játszanak, Lucien figuráját fogja alakítani. A színész elmondta: francia társalgási vígjátékról van szó, a darabot Méhes László állítja majd színpadra.

 

a-hostenor

 

Ken Ludwig bohózata, A hőstenor, amelyet pénteken mutat be a Thália Színház, korábban a West Enden és a Broadway-n aratott sikert. A darab nem ismeretlen a magyar közönség számára sem, Botrány az operában címmel játszották. Mint Szervét Tibor elmondta, a művet Hamvai Kornél fordította újra és dolgozta át a társulat számára.


A darab megpróbál a bohózat összes elemének megfelelni, a jelenkor tempójában, ritmusaival, hangulataival és szóhasználatával - hangsúlyozta a színész.
Szervét Tibor a clevelandi operaházban játszódó darabban Tito Merelli, a világhírű olasz tenor szerepét alakítja. A történet szerint az operaénekest, mielőtt Clevelandben színpadra lépne, hogy elénekelje az Otellót, baleset éri. Azt gondolják, hogy meghalt, ezért az operaház titkára, akit Vida Péter alakít, beugrik helyette. Tito Merelli azonban nem halt meg, úgyhogy az egész második felvonásban két Otello mászkál a színpadon, és az ebből adódó összes félreértés, bohózati elem megjelenik az előadásban - tette hozzá.

 

hostenor2

Fotó: Kallos Bea/MTI


A szerepről és a próbákról elmondta: mivel Tito Merelli olasz, Hamvai Kornél olyan szöveget írt számára, amely ugyan magyarul van, de olasz dallammal, ezzel nem volt könnyű megbirkóznia. Mint megjegyezte, számára az, hogy talpig Otellóként, Otello operai jelmezében, feketére bokszolva, fekete göndör parókában áll a színpadon, elég különleges helyzet.


A Thália Színház új előadásában Szervét Tibor és Vida Péter mellett Szombathy Gyula, Tóth Eszter, Schell Judit, Molnár Piroska, Gubás Gabi és Csányi Sándor szerepel. A jelmezt Velich Rita, a díszletet Cziegler Balázs tervezte.

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása