Balfácánt vacsorára - Veber-darab a Pannon Várszínházban

 Francis Veber kortárs francia szerző Balfácánt vacsorára című vígjátékát mutatja be szombaton a veszprémi Pannon Várszínház.

A József Attila Színház után az országban másodikként látható a darab a veszprémi társulat előadásában – mondta el a teátrum igazgatója, az előadás rendezője keddi sajtótájékoztatóján.

 

Vándorfi László azt mondta, hogy a darab a konfliktusok, félreértések vígjátéka, amely a nevettetésen túl "meg is facsarja az ember szívét". 

 

pannon-varszinhaz


A rendező kiemelte: a főszereplő Bakai László, aki 12 év után tért vissza a veszprémi színpadra, chaplini figurát formál meg, olyan helyzetekbe kerül, amelyekhez nincs hozzászokva és ebből adódnak a helyzetkomikumok.

 

Bakai László Francois Pignon szerepét formálja meg a darabban. Nyolc szereplő játszik az előadásban, mindenki szokatlan oldaláról mutatkozhat be, a szerepekhez sok kreativitás és saját ötlet kell - fogalmazott Vándorfi László. 

 

Bakai László színművész a darab cselekményéről elmondta, hogy "újgazdagok szórakozásként félnótásokat hívnak meg vacsorára, elhitetve velük, hogy fontos emberek", így idézve elő számtalan komikus helyzetet.

 

Az előadás díszletét Kovács Yvette Alida tervezte, a jelmeztervező Justin Júlia.

 

süti beállítások módosítása