Debrecenben járt a Marica grófnő

Első alkalommal lépett színpadra közös produkcióval a Budapesti Operettszínház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és a Kodály Filharmónia Debrecen: Kálmán Imre népszerű operettje, a Marica grófnő bemutatója óriási sikert aratott a debreceni nagyszínházban.

 

A viharos-romantikus történetet a Budapesti Operettszínház jól ismert szólistáival, a debreceni teátrum prózai tagozatával és énekkarával, a Kodály filharmonikusok közreműködésével állította színpadra Kerényi Miklós Gábor.

 

1064marica2


A bemutatón a főbb szerepeket játszó operettszínházi szólisták - a Marica grófnőt alakító Fischl Mónika, a Tasziló grófot játszó Boncsér Gergely, a Lizát megjelenítő Dancs Annamari és a Liebenberg Istvánt alakító Kerényi Miklós Máté - mellett sziporkáztak szerepükben a debreceni színészek: Oláh Zsuzsa (Bozsena grófnő), Dánielfy Zsolt (Dragomir Populescu Moritz herceg), Csikos Sándor (Tschekko öregszolga) és Garay Nagy Tamás (Kudelka inas).

 

JXp2marica3

 

A Csokonai Színházban is Gyarmathy Ágnes díszleteivel és jelmezeivel, Lőcsei Jenő koreográfiájával került színre az előadás. A Kodály Filharmonikusokat és a Csokonai Színház énekkarát Somogyi-Tóth Dániel zeneigazgató dirigálta.

 

ZmUdmarica1

 

Kerényi Miklós Gábor a premier utáni köszönőbeszédében elmondta, egy ilyen koprodukció fontos gazdasági szempontból, hiszen a költségek a két teátrum között megoszlanak, de ennél "sokkal fontosabb a lélek, hogy a premier estéjén a két társulat végleg egymásra talált". A főigazgató köszönetet mondott a koprodukcióért Ráckevei Annának, a Csokonai Színház igazgatójának és Gemza Péter igazgatóhelyettesnek.

 

 

Forrás: MTI, Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása