A Hatalmas Színrabló – zenés mesejáték készül Sopronban

 

Megtartották az olvasópróbáját Tor Ĺge Bringsvaerd és Papadimitriu Grigorisz A Hatalmas Színrabló című zenés mesejátékának a Soproni Petőfi Színházban. Az előadást Katona Imre, a darab fordítója állítja színpadra. A bemutató november 10-én lesz a nagyszínpadon.

A darab ajánlójából:

 

Hogyan lehetne megóvni földünket az erőszak és az emberi gonoszság hatalmától? Csakis az összefogás és a szeretet erejével. Ezt a megejtően egyszerű üzenetet hordozza a történet. A Színrabló nem olyasfajta rém, mint a hagyományos gyermekmesék vasorrú bábája. Másképpen gonosz. Sokkal elvetemültebb módon pusztít, hiszen a színeket, a dallamokat lopja ki a világból. Az örömöt, az élet értelmét szünteti meg. Ezt a szörnyet próbálja legyőzni a Bohóc és társa, a varázsló Macska, miközben látjuk a modern valóság közismert figuráit, akik hatalmat birtokolnak szerte a világban. A csetlő-botló gyáva Bohóc a szemünk láttára válik hőssé. A Bohóc nevetséges és esendő, ámde a néző teljes együttérzését kiváltó figura. Az ő lénye hordja magában a játék egészét meghatározó, vibráló, gyermeki-felnőtt kétarcúságot.

 

 

katona

Katona Imre (fotó: Torma Sándor)

 

Kivételes mesejáték A Hatalmas Színrabló, melyet a szerző a legszélesebb gyermekközönségnek ajánl 4-től 94 éves korig. A mű további értékei között említhetjük a nyelvi játékosságot és azt a szerencsés lehetőséget, hogy a színrevitel bátran építhet a clown-játék és a cirkuszi varázslat eszközeire". - mondta Katona Imre, a darab redezője az olvasópróbán.

Katona Imre arról is beszélt, hogy az előadás hangsúlyos része a zenei világ. A sok-sok leleményes idézettel tarkított, mégis önálló hangzásvilágú muzsika túllép a kíséret funkcióján. Az előadás tisztelegni kíván a fiatalon elhunyt zeneszerző, Papadimitriu Grigorisz emlékének is.

 

papeszSzlúka Brigitta és Papp Attila az olvasópróbán (fotó: Torma Sándor)

 

A Bohóc szerepében Papp Attila látható majd. A Macskát Molnár Anikó formálja meg. A Hatalmas Színrablót Savanyu Gergely alakítja. Több szerepet játszik az előadásban Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Horváth László és Sárdy Zoltán. A jelmez Szélyes Andrea, a díszlet Katona Imre munkája. A koreográfus Demcsák Ottó, a korrepetitor Sárdy Barbara. Az előadás a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház közös produkciója.

 

süti beállítások módosítása