Torzonborz megjavul – Felolvasószínház a Katonában

A Kolibri Kiadó gondozta Torzonborz-trilógia immár teljessé vált. A Torzonborz megjavul című  mesekönyv megjelenése kapcsán október 18-án 11 órakor a Katona József Színház előterében felolvasószínházi délelőttöt tartanak.

Nádori Lídia fordításában immár magyarul olvasható a Torzonborz, a rabló, a Torzonborz újabb gaztettei és a Torzonborz megjavul című mesekönyv is.

 

Részlet a könyvből:

 

"..hosszú távon elégé fárasztó rablónak lenni. Nincs is unalmasabb, mint folyton a gonoszt játszani! Mindig csak az a sok bűntett, még akkor is, ha semmi kedvem hozzá; egyfolytában nagymamákat kell megtámadni, meg kerékpárokat lopni... Egyébként ez az egész rablóélet úgy, ahogy van, már a könyökömön jön ki."

 

A kiadó ajánlójából:

  

Hová lett Torzonborz? Mi történt Jancsival, Lackóval és Blökivel? Aggodalomra semmi ok, hiszen megérkezett Otfried Preußler legeslegutolsó paprikajancsis és vitézlászlós története, melyből minden kiderül.

 

torzonborz2

 Torzonborz megjavul, felolvasószínház (fotó: Németh Dániel, Kolibri Kiadó)

 

Torzonborz újra felbukkan, és nemcsak Nagymama kertjében, hanem a Katona József Színház Előcsarnokában is, ahol – csakúgy, mint tavasszal – Kiss Eszter, a Katona József Színház színésze, valamint Dékány Barnabás, Dóra Béla és Böröndi Bence, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói keltik életre a héttőrös gazembert és a Torzonborz-trilógia többi szereplőjét.

 

Az eseményre a belépés ingyenes. 

 

 

süti beállítások módosítása