Useless – Indul a felolvasószínházi sorozat Kolozsváron

Saviana Stănescu Amerikában élő román drámaíró szövegével indítja idei felolvasószínházi sorozatát a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A Useless című háromszereplős darab Kövesdy István rendezésében október 18-án este 8 órától látható a stúdióban.

A Useless című darab, melynek ősbemutatója 2014 augusztusában volt a manhattani IRT Színházban, kortárs társadalmi problémákból építkezik. De az ember- és a szervkereskedelem, a feketemunka vagy akár a sertésinfluenza csak elindítója a szereplők önvizsgálatának.

 

kolozsvar

Fotó: szinpad.ro

 

A darab szereplői Amerikában élő kelet-európaiak, akik akcentussal beszélik az angolt, és mindhármuk számára ismeretlen a világ, amelyben élniük kell. A szöveg ennek az idegenségérzésnek a kitágítása. Abban a pillanatban, amikor a biztonságot adó burokból kilépünk, megszűnik az otthon. Ekkor elkerülhetetlen a számvetés: mit kell magunkkal vinnünk, és mi az, ami useless, azaz felesleges?

 

Szereplők: Bodolai Balázs, Szűcs Ervin, Vindis Andrea


Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 óra között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

 

A felolvasószínházi sorozat következő előadására november 4-én kerül sor, a társulat Nagy Ignác Tisztújítás című vígjátékát mutatja be szintén Kövesdy István rendezésében.

 

Forrás. Kolozsvári Állami Magyar Színház

 

 

süti beállítások módosítása