Énekes színészeket keresnek Miskolcon – Villáminterjú Cser Ádámmal

A hagyományos kórusmeghallgatás mellett énekes színészek és szólisták számára is meghallgatást hirdetett a Miskolci Nemzeti Színház, ennek apropóján a színház zenei vezetőjét, Cser Ádámot kérdezte a színház.

- Már javában zajlik az évad. Miért éppen évad közben hirdette meg a meghallgatásokat a színház?

- A Miskolci Nemzeti Színház zenei kínálata jelentősen gazdagodott az elmúlt évek során. Ez nagyobb és változatosabb énekes társulatot igényel. A meghallgatással a jövő évad műsorának összeállításához szeretnénk ihletet meríteni és új jelentkezőket kipróbálni, meglévő színészeink, szólistáink mellé. A meghallgatás célja a társulat kiegészítése, illetve új vendégművészek meghívása a következő évad produkcióihoz.

Ezen ott lesznek majd a rendezők, a zenei vezető, igazgató úr, tehát mindenki, aki a színházon belül a következő évad műsorait állítja össze, ugyanis a jövő évadra keresünk arcokat, alkatokat, hangokat. Nem feltétlenül konkrét darabhoz, ahogyan az lenni szokott, hanem az egész nyitva van, és ha rátalálunk valakire, aki különleges, ihletet adó, akkor megkeressük a helyét a társulatban, a műsortervben. Tehát a következő évad tervezésének szerves része ez a meghallgatás.

 

cseradam

 Cser Ádám (forrás: szekuleszdesign.com)

 

- A következő évadban a zenei profilt fejlesztitek, esetleg több zenés darab lesz repertoáron, vagy ez még nem alakult ki?

- Biztosan lesz egy nagyszínpadi nagy zenés darab: vagy musical, vagy operett, lesz egy kamaraszínházi kis zenés előadás, lesz egy kamaraopera, és egy nagyopera, ezen kívül pedig egy operabeavató, ami már hagyománnyá vált a színházban.

 

- A kórusmeghallgatásra rátérve: mennyire fog kibővülni a színház kórusa?

- A kórustagokat már az idei évad előadásaihoz keressük, pótlásként, alt és tenor szólamokba. A tervek szerint két főt keresünk, de megszokott dolog a meghallgatásokon, hogy ha részt vesz rajta valaki olyan, aki annyira képzett, tehetséges, hogy fölvegyük, akkor keresünk számára helyet a kórusban.

 

 

A próbajátékról:

 

Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínpad (3525. Miskolc, Déryné u. 1.)

Időpont: 2014. október 27. hétfő, 14 óra

 

A próbajáték anyaga: Két operett részlet zongora kísérettel. Ha van partner, lehet duettet is hozni. A próbajáték hangosítás nélkül zajlik. Kéretik a zongorakíséret kottaanyagát mellékelni a jelentkezésnél.

Jelentkezni lehet írásban, szakmai önéletrajzzal 2014. október 24-ig levélben, vagy személyesen a Miskolci Nemzeti Színház Titkárságán.


Bővebb információk: Szakács Sára –zenei művészeti titkár
+36209550580
szakacssara@mnsz.eu

 

 

süti beállítások módosítása