Görög Lászlót orvosai eltiltották a Woyzecktől

Olyan erős fizikai erőfeszítésnek van kitéve a Woyzeck főszerepében a Miskolci Nemzeti Színház színésze, hogy orvosai tanácsára nem játszhatja többször idén. Az október 28-i előadás is elmarad.

A Játék/színben az előző évadban bemutatott Büchner: Woyzeck című előadását év végéig nem tudja műsorra tűzni a teátrum. Az előadás címszereplője, a Jászai-díjas Görög László olyan fizikai erőfeszítésnek van kitéve a produkcióban, amelyet – egy éppen zajló kezelés miatt – az orvosok tanácsára nem vállalhat.

 

Az október 28-ra meghirdetett előadás elmarad, a megváltott jegyek visszaválthatók a jegyirodában. A Woyzeck felújításáról és rendszeres játszásáról januárban születik döntés.

 

woyzeck2

Woyzeck (fotó: Éder Vera)

A darabról:

 

Georg Büchner, a 19. századi német irodalom későn felfedezett zsenije alig huszonnégy évet élt. Írói munkássága egyetlen kis kötetben elfér. Drámát mindössze hármat írt, ezek közül az utolsó a töredékesen, négy különböző fogalmazványban fennmaradt Woyzeck. A darab több korabeli bűncselekmény peranyagait felhasználva egy féltékenységből elkövetett brutális gyilkosság történetét meséli el, de jóval több bűnügyi krónikánál: kegyetlen utazás az emberi lélek, a pusztító szerelem, a magány és a társadalmi kiszolgáltatottság legmélyebb rétegeibe.

 

süti beállítások módosítása