Polanski Párizsban is megrendezi a Vámpírok bálját

Párizsban állítja színpadra az általa rendezett 1967-es Vámpírok bálja című film híres musicalváltozatát Roman Polanski.

A lengyel származású filmrendező legendás horrorvígjátéka nyomán készült musical ősbemutatója 1997-ben volt Bécsben, és a darab azóta bejárta a világot.

 

PremiereDanceOfTheVampiresHvjNmkRELsbl

 

A 81 esztendős Polanski reményei szerint a produkció segít felrázni Párizs sivár musicalszínházi életét.

A rendező a The Associated Press hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, éveken át próbálta elhozni a darabot a musicalektől idegenkendő francia közönségnek, és hála a vámpírok egyre növekvő népszerűségének, most végre sikerrel járt.

 

 

Polanski annak idején nem csupán rendezője volt az 1967-es filmnek, hanem későbbi felesége, a néhai Sharon Tate oldalán szereplőként is feltűnt benne. A szépséges színésznő 1969-ben brutális gyilkosság áldozata lett.

 

dance-of-the-vampires-michael-crawford-2-cd-set-b64f

 

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre a PS Produkció a Magyar Színházban 2007-ben. A Vámpírok bálja musical minden eddiginél látványosabb magyar változatának díszleteit és jelmezeit a nemzetközileg elismert Kentaur tervezte. A Magyar Színházban legközelebb december 31-én látható a musical.

 

 

Forrás: MTI, Színház.hu, fotó: zimbio.com

 

süti beállítások módosítása