Az Őrült Nők Ketrece: huszonötödször az Átriumban

Október 22-én délután 25. alkalommal nyitja ki kapuit Az Őrült Nők Ketrece. Jerry Herman és Harvey Fierstein musicaljét, amely Jean Poiret legendás darabjából készült, és a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös produkciójában, Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség július 12. óta.

Hever Jozan foto DudasErno

 

„A gyáva kussolás közéleti gyakorlatában a színház a kiállás kevés lehetőségének egyike. Akár az ellenállásé is. Akik finnyásan elhárítják ezt a lehetőséget, életidegen, szikkadt teoretikusok: eredendően vakok arra a közvetlen hatásra, amellyel egy visszamaradott országot talán éppen a populáris színház tud kimozdítani a csököttségből.” (Koltai Tamás, Élet és Irodalom)

 

 

„Stohl méltóságteljes, de kiöregedőfélben lévő transzvesztitája valódi feminin jelenség a színpadon, egyszerre harsány drag queen és anyatigris, alakítása akár egy önvallomásnak is beérne színészetről ma Magyarországon.” (Frauenhoffer György, Fidelio.hu)

 

„Paródia és szatíra, a színpadon tényleg nevetséges. És nincs önmérséklet, ahogy az életben sincs; elképedés és felháborodás van, mert itt »buzik jönnek át a falon«, és »kelés vagytok a normális társadalom testén«. Politikai színház; laza nyári este lenne, és jobb-gyöngébb pontokról, alakításokról beszélnénk, ha nem itt és most élnénk.” (Csáki Judit, Népszabadság)

 

HeverGabor StohlAndras foto DudasErno

 

 

A produkció óriási sikernek bizonyult: a nyár folyamán 14 előadásos szériával nyitott az előadás, valamennyi pótszékes teltházzal ment le, ahogy a kőszínházi évad kezdete óta is minden előadás. A nagy érdeklődésre tekintettel hétköznap délutáni előadásokat is ki kellett tűzni, ezekre is elkelt minden jegy.

 

Az Őrült Nők Ketrece nevű transzvesztitabárban játszódó előadásban Stohl András mellett olyan színészek lépnek fel, mint Hevér Gábor, Parti Nóra, Józan László, Fehér Tibor, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa, Fehér Balázs Benő, Csobot Adél és Nagy Dániel Viktor. Jerry Herman dalait öttagú zenekar játssza élőben. A produkció folyamatosan az Átrium Film-Színház műsorán szerepel, decemberben az ünnepek alatt is többször lesz látható.

 

jelenet az eloadasbol foto CsanyiMonika

 

Az Őrült Nők Ketrece alkotói közül jó néhányan több előadásban is részt vesznek az Átriumban: Gergye Krisztián új produkciója, a MERÉNYLET De Sade úr betanításában október 29-én mutatkozik be a közönség előtt, de novemberben újra színre kerül a Bizottság-dalokra épülő Opera Amorale című kortárs operája is. Alföldi Róbert színészként a Vaknyugatban és az Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédiában lép föl, utóbbiban Parti Nóra is szerepel, Hevér Gábor ugyancsak az Igenis, miniszterelnök úr!-ban és az Átriumkloridban látható, Fehér Balázs Benő pedig a Hitgyógyász című előadás rendezője.

 

 

süti beállítások módosítása