Új szerepben Fischl Mónika, Lukács Anita és Szabó Dávid

Új szereplők tűntek fel a napkban a Budapesti Operettszínházban két nagysikerű előadásában. A mosoly országa című operettben Lizaként Fischl Mónika és Lukács Anita, míg az Amerikai komédia szving-játékban Benjamin Pershing szerepében Szabó Dávid debütált.

 

mosoly orszaga fischl monika

 

Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjének bemutatójával zárta a Világsikereken útján évadát a Budapesti Operettszínház. A Legendák évében pedig a klasszikus mű primadonna-szerepében két új beállót köszönthetett a közönség október17-én és 18-án. Az Operettszínház produkciója meghívást kapott a Kolozsvári Magyar Operába is, ahol október 26-án, két előadás erejéig látható. Vagyis a primadonnák már az évad elején két országban is bemutatkozhattak új szerepükben.

 

Fischl Mónika számára nem újdonság Liza szerepe, ám az első alkalom óta, hogy a Lehár operettben ezt a karaktert alakította sok minden megváltozott az életében.

 

"Azóta, hogy először játszottam A mosoly országában, születetett egy kislányom. Ez alapvetően változtatta meg a hozzáállásomat minden szerepemhez, így most ehhez is. Egy-egy jelenet, amin kezdő koromban görcsöltem, most gond nélkül megy. Átalakult az értékrendem. Más ez a Liza így, már csak azért is, mert ezt most Kerényi Miklós Gábor rendezte. Nem vagyok ez a típus, de izgultam. Egy teljesen más felfogásban fogom játszani, mint régen és nehezített pálya, hogy nem egy teljes próbaidőszak állt rendelkezésemre, hogy magamévá tegyem a darabot. KERO rendezései mindig nagyon pontosak és precízek. Hatalmas odafigyelést igényelt ez is a részemről! Nagypapám erdélyi származású volt, mégis csak egyszer jártam arrafelé. Kolozsvár emiatt is plusz élményt jelent számomra ez a szerep. Sokáig a Viktória volt a kedvenc operettem, aztán újra bemutattuk év elején A Bajadért és az lett a kedvencem megint! Imádom. Most lehet, hogy A mosoly országa lesz az" - mesélte Fischl Mónika.

 

mosoly orszaga lukacs anita 

Lukács Anita, aki szintén Lizát alakítja majd az évadban, először játssza a szerepet és mint mondja, beállóként is premierként éli meg az előadást.

"Egy új beállónak ez mindig premiert jelent, hiszen nekem ez volt az első előadás, hogy elénekelhettem Lizát. Ez a színésztársaimnak is premierhangulatot kölcsönzött, akik elképesztő profizmusukról tettek tanúbizonyságot. Boldog voltam attól, hogy játékukkal, mozgásukkal az én szerepemet is segítették. Ez egy énektechnikailag és zeneileg is operai szintű darab. Makláry László karnagyunk keze alatt pedig csodálatos hangok születtek a zenekari árokban és minden rezdülésben együtt tudtunk muzsikálni. Szerintem nagyon szép előadás született. Szeretem Lizát énekelni és illik is hozzám a szerep, ez a nagyon szép de drámai történet. Várom a következő előadásokat!"

 

amerikai komedia szabo david

 

Nemcsak operett-fronton volt sűrű az elmúlt hétvége. Az Ameriai Komédiában Brasch Bence szerepét, aki az idei évtől a Színművészeti Egyetem hallgatója, Szabó Dávid vette át. A Réthly Attila rendezésében színpadra állított darabban, melyet Bársony Bálint vérbő jazzes-szvinges zenéje kísér, Szabó Dávidnak egészen más élményekben van része, mint korábban. Mint mondja, Benjamin Pershing új színfolt az életében.

 

"Ez az első olyan musicalem, ami elejétől a végéig vidám! Nem hal meg benne senki, se én, se más. Nincs benne dráma és ezt most nagyon élvezem! Még csak három előadásom volt, de azt már most érzem, hogy minden este más a darab. Kicsit olyan ez, mint a Lili bárónő, amit szintén emiatt nagyon szeretek. A legjobb, amikor egy kis szerepből és 12 mondatból lehet csinálni egy megjegyezhető karaktert, mert jól van megírva! Jó, hogy ilyenre is van lehetőség és részese lehetek!" - mondta Szabó Dávid.

 

November első hetében mindhárom új szereplő látható A mosoly országában, illetve az Amerikai komédiában. November 4-5-6-án tombol a szving és a jazz az Átrium Film-Színház fedélzetén, immár Szabó Dáviddal az Amerikai komédia szereplői között. November 7-én és 8-án pedig Lehár operai dallamaival érkezik A mosoly országa, a primadonna szerepében Fischl Mónikával és Lukács Anitával.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

 

süti beállítások módosítása