Elkezdődött a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztivál Pécsen

Kilenc teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet október 23. és 26. között rendeznek Pécsen.

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) működő Janus Egyetemi Színház (JESZ) által rendezett fesztiválon elsősorban felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok mutatkoznak be. A társulatok Magyarországon kívül Belgiumból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Romániából és Bosznia-Hercegovinából érkeznek, az előadások a Zsolnay-negyeben láthatóak.

 

zene m

JESZ - Szöveg és Zene (forrás: jesz.pte.hu)

 

Az első előadás csütörtökön a JESZ Samuel Beckett Szöveg és Zene című produkciója volt, ezt a zágrábi Összehasonlító Irodalom Klub "K." Színházi Csoportjának 4.48: Sarah töredékek és a győri MASZEK Egyetemi Színpad Moliére A mizantróp című darabja követte.

 

Október 24-én, pénteken a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Franz Kafka Jelentés egy akadémiának című művének színpadi változatát adja elő. A Banja Luka-i Egyetemi Színház az Egy lírai harcos portréja című darabbal, a grazi Karl Franzen Egyetem kulturális egyesülete, az UniT a Flört a negyedben című produkcióval jelentkezik.

 

horvat m

  4.48: Sarah töredékek (forrás: jesz.pte.hu)

 

Október 25-én, szombaton a Szegedi Egyetemi Színház Örkény István A borék – vígjáték és egypercesek című darabja látható, a pécsi Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet a Balkán című darabot viszi színre, a iasi LUDIC Diákszínház A női test, mint a boszniai háború csatamezeje című darabbal "méretteti meg magát".

Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a vasárnapi záróeseményen díjazzák.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása