Térítésmentes színházi nevelési előadásokat kínál a Nyitott Kör

Középiskolás osztályok részére hirdet pályázatot a Nyitott Kör Egyesület.

 

Pályázat kiírója: Nyitott Kör Egyesület
Pályázók köre: 9-12-es középiskolai osztályok
Jelentkezés határideje: 2014. november 3. – időpontfoglalás a beérkezés sorrendjében

Jelentkezés módja: e-mailben a jelentkezes@nyitottkor.hu e-mail címen
További információk, tájékoztatás: jelentkezes@nyitottkor.hu, címen, vagy a +36-70-944-9982-es telefonszámon

 

Pályázati kiírás:
Küldetésünk, hogy közösségek és kompetenciák fejlesztése, valamint a színházi nevelés segítségével új nézőpontokat nyissunk meg elsősorban a fiatalok számára, hogy önmagukkal, a környezetükkel és a társadalommal dinamikus egyensúlyban lévő emberekké váljanak. Szeretnénk elérni, hogy képesek legyenek egymást segíteni, konfliktusaikat kezelni, energiáikat közös cél érdekében hasznosítani.

A 2014/15-ös évadban novemberi és decemberi előadásainkat szeretnénk olyan osztályoknak felajánlani, akik korábban még nem vettek részt programjainkon.

 

A pályázat keretében három komplex színházi nevelési előadásunkon ajánlunk ingyenes részvételi lehetőséget, az alábbi feltételekkel:
Az előadás időpontokra való jelentkezés határideje: 2014. november 3., 24.00
Az időpontok foglalása a jelentkezések beérkezési sorrendjében történik.
Az egyes előadások teljes időtartama 180 perc.
Helyszín: Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház – 1027 Budapest, Jurányi utca 1.
Javasolt kezdési időpont: délelőtt 9 óra. Ettől eltérő igény egyeztetendő.

 

A pályázó jelentkezésével vállalja, hogy
osztályával önálló fénykép, fényképsorozat, kisfilm, vagy bármely más kreatív formában visszajelzést ad a foglalkozás során átélt élményekről, és az elkészült anyagot elküldi a jelentkezes@nyitottkor.hu e-mail címre az előadás követő 1 héten belül;
részvételükről hírt ad az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).

 

nyitva

 

Az ajánlott előadások és lehetséges időpontok:

Kötéltánc – komplex színházi nevelési előadás 15-17 éves fiataloknak

„KREON: Gyűlölöm ellenségem, még ha halott is!
ANTIGONÉ: Én nem gyűlölni – szeretni születtem e földre.”

Mire való a hatalom? Mit tehetünk, ha igazságtalanságot tapasztalunk? Egyáltalán: miért tűnik nehéznek kiállni az igazságért?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ Antigoné története kapcsán.
Sajátos formában közelítünk a téma felé: beszélgetünk, játszunk és lehetőséget adunk arra, hogy a nézők alakítsák is az eseményeket. Nem csupán színház, hanem közös gondolkodás – a hatalom kapcsán.

További információk: http://nyitottkor.hu/szinhazi-nevelesi-eloadasok/koteltanc/

Megpályázható alkalmak:
2014. november 5., 2014. december 1., 2014. december 15.

 

Gubancok – komplex színházi nevelési előadás 13-17 éves fiataloknak
Történetünk szereplői egy átlagos család tagjai. A jól kereső apuka, a csinos anyuka, a szorgalmas nagylány és a kedves kisfiú élete látszólag rendben folyik. De a háttérben megoldatlan konfliktusok, kibeszéletlen feszültségek húzódnak, s egyre nehezebb fenntartani a látszatot…
Hova vezethet, ha a szülők elbeszélnek egymás mellett, nem keresik a konfliktusok megoldását, ehelyett a gyerekeikre terhelik fel nem dolgozott problémáikat? Ki tudjuk-e bogozni a meg nem értésből, az elidegenedésből fakadó gubancokat, és kinek a feladata ez? Mit tehetnek a gyerekek, ha úgy érzik, szüleik nem akarják elfogadni őket olyannak, amilyenek?
Talán elég megfelelő nézőpontot találni, ahonnan egy csomó nem is probléma? Esetleg az is elég, ha mások elől sikerül eltitkolni a bajainkat? Hogyan vezethet mindez ön-destruktív viselkedésformákhoz?
Nem csupán egy történetet mutatunk a részvevőknek, hanem velük közösen próbáljuk megfejteni az események okait, illetve keressük, hogy hogyan lehetne egy tragikus végkifejletet elkerülni.
További információk: http://nyitottkor.hu/szinhazi-nevelesi-eloadasok/gubancok/

Megpályázható alkalmak:
2014. november 11., 2014. november 13., 2014. november 18., 2014. november 20., 2014. december 2., 2014. december 4.

 

A virágnak megtiltani… – komplex színházi nevelési előadás 13-15 éves fiataloknak

200 évvel ezelőtt egy fiatal 15-16 éves korára nemileg érett volt és 17-18 évesen családot alapított. Manapság tizenkét-tizenhárom évesen érnek a kamaszok, és akár harminc évesek is elmúlnak, mire gyereket vállalnak. Mit kezdünk ezzel a rengeteg idővel? Vágyakozunk, frusztrálódunk, sóvárgunk és szexelünk. Aztán boldogok vagyunk, bűntudatot érzünk, csalódunk és újrakezdünk vagy kiégünk.
Kétszáz évvel ezelőtt az udvarlás, a szerelem és a házasság pontosan meghatározott keretek között történt. Manapság mindenki úgy él, és úgy szeret, ahogy akar, és egyre kevesebb a támpont…
Mikor lépjük át a küszöböt? Meddig tolhatók a határaink? Miről szól mindez?
Az etűdökből építkező színházi előadás a fiatalkori szexualitás témáját járja körül. Az előadást követően arra keressük a választ, hogy a színházi eszközökkel megjelenített problémák és élethelyzetek hogyan és mennyiben jelennek meg a mai fiatalok életében.

További információk: http://nyitottkor.hu/szinhazi-nevelesi-eloadasok/a-viragnak-megtiltani-2/

Megpályázható alkalmak:
2014. november 12., 2014. november 19., 2014. november 24., 2014. november 26., 2014. december 1., 2014. december 3., 2014. december 17.

 

 

süti beállítások módosítása