Megújult a Bukaresti Nemzeti Opera

Felújított épületben kezdi meg az új évadot a Bukaresti Nemzeti Opera, amely több neves külföldi rendezőt hívott meg.

A bukaresti opera 1950-es évek elején épült székhelye június óta áll felújítás alatt, a nyári szünetben főleg az előadótermet építették újjá az akusztika javítása érdekében.

 

opera2 m

 forrás: bucharestdailyphoto.com

 

Az évad Giuseppe Verdi Traviata című operájával kezdődik. Az új bemutatót Paul Curran állította színpadra, aki korábban a New York-i Metropolitan Operaházban és a velencei La Fenice színházban is rendezett. Az előadás díszlettervezője Gary McCann, vezényel Alexander Prior. Az új évadban bemutatják A rosszul őrzött lány című balettet Sir Frederick Ashton koreográfiájában.

 

Verdi Falstaff című operáját Graham Vick, a Birminghami Operaház művészeti igazgatója állítja színpadra. Jonathan Kent egészíti ki a neves rendezők névsorát, aki Puccini Manon Lescaut című operáját rendezi a román fővárosban, majd a Giselle következik Ethan Stiefel és Johan Kobborg koreográfiájában.

 

opera m

  forrás: bucharestdailyphoto.com

 

Az új évadban az opera megtartja a már hagyományossá vált több kiegészítő rendezvényét, így a nemzetközi balettgálát, a Le Grand Prix de l'Opera elnevezésű nemzetközi énekversenyt, valamint a nyári szabadtéri koncertet, amelyet minden évben az opera előtti parkban rendeznek.

 

süti beállítások módosítása