Halhatatlan szerelem - Tolnay Kláriról írt könyvet Müller Péter

Október 27-én a New York Művész Páholyban Halhatatlan szerelem – Egy nő önmagára ébredésének története című könyvét mutatja be Müller Péter, mely kötetben Tolnay Klárit idézi meg személyes, baráti szemszögből.

Müller Péter író legújabb, Halhatatlan szerelem című kötete kapcsán érkezik a New York Kávéházba, pont egy évvel tavalyi Férfiélet, női sors című estje után. A tavalyi programhoz hasonlóan ismét egy férfi és egy nő: Müller Péter és a Művész Páholy háziasszonya, Juhász Anna beszélget egy különleges barátságról, női és férfi szerepekről, szerelemről, hitről és spiritualitásról, és Tolnay Kláriról, aki születésének centenáriumát ünnepeljük 2014-ben. A kétszeres Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja jó barátja volt Müller Péternek. Ahogy ő írja, gondolatban sokszor van együtt vele. Barátja, szellemi társa és művésztársa is volt egy személyben.

 

F  VL19520320012-e1396009049464-1024x877

Tolnay Klári

 

Müller Péter a kötetről:

 

"Ez a könyv egy nő önmagára ébredéséről szól. Barátom volt és lelki társam. Együtt kerestük sorsunk és lelkünk titkait. Ezekről a titkainkról mostanáig nem beszélhettem. Most végre elmondhatom. Elmesélem életét, közös szellemi élményeinket, és fölvillantom előzőéletének gyönyörűséges kudarcát is. Létünk nem a születéssel kezdődik, és nem a halállal ér véget. Minden lélek történetének van egy főmotívuma, mely átível több földi életen. Egy téma, ami csakis az övé, és ki kell bontania. A tiédnek is van, csak meg kell hallanod, mi az. Az övét úgy hívták: halhatatlan szerelem. Sokan ismerték őt. Amíg a földön élt, színésznő volt, a neve: Tolnay Klári. Összes előző művem gondolatainak összegzése ez a könyv. Más lelkébe való mélyebb belepillantás, egyben önmagam és az igazság felfedezése is. Hálás vagyok látható és láthatatlan segítőimnek, hogy megírhattam.”

 

 muller m

Müller Péter (forrás: life.hu)

 

A szerzőről:

 

Müller Péter könyvei minden kétséget kizáróan a legsikeresebb ezoterikus kötetek közé tartoznak: ezt jelzi a több százezer eladott példány. Spirituális célzatú művei mellett drámaíró tevékenysége is meghatározó. Pályáját 1955-ben rendezőasszisztensként kezdte a Madách Színházban. Eredeti szakmáját tekintve dramaturg. Napjainkig művek sokaságát állította színpadra, a Madách Színházban 1965-től végzi ezt a munkát. Müller Pétert állítása szerint 1956-ban egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni a mindennapi életben az önmegvalósításban. Bár igen termékeny író, azt vallja, hogy a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja mégsem az írás, hanem a beszéd. Ebben hiszünk mi is a New York Művész Páholyban.

 

 

A New York Művész Páholy október 27-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

Kezdés: 19.00. A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

 

Forrás: Tolnay Klári Centenáriumi Emlékév 2014

 

süti beállítások módosítása