Nagydíjat nyert a Nemzeti Operettje Lengyelországban

A Nemzeti Színház ősszel bemutatott előadása, az Operett nyerte el a radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál fődíját.

operett banner

 

A tizenegyedszer megrendezett fesztiválon nagy sikert aratott az Andrzej Bubien által rendezett előadás, melyet idén még kétszer lehet megnézni a Nemzeti nagyszínpadán.

 

A radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivált 1993 óta, kétévente rendezik meg a világhírű lengyel író munkásságára emlékezve. Az idei fesztiválon 14 produkció került színre, az egyetlen magyar előadáson kívül mások mellett francia, argentin és egy soknemzetiségű előadást is láthatott a közönség spanyol, kínai, szerb, argentin és francia alkotókkal.

 

Operett 21eoszfoto-2162

Fotó: Eöri Szabó Zsolt, nemzetiszinhaz.hu

 

A Nemzeti Színház Operett című előadását a nyolcnapos fesztivál zárónapján, október 25-én mutatták be. Az Andrzej Bubien rendezte darab premierje szeptember 5-én volt a Nemzeti Színházban, a főbb szerepeket Szatory Dávid, Bánsági Ildikó, Trill Zsolt, Farkas Dénes, Incze József, Horváth Lajos Ottó, Reviczky Gábor és Fehér Tibor alakítja.


A radomi fesztivál öttagú zsűrije a Nemzeti produkciójának ítélte a fődíjat, amelyet Andrzej Bubien vett át.

 

gombrowicz dij

 A Gombrowicz-díj (fotó: nemzetiszinhaz.hu)


"Büszke vagyok a társulat sikerére. Ez nem egy könnyű darab és annak nem egy mindennapi feldolgozása. A 20. század közép- és kelet-európai történelmének minden kínja-baja, tragédiája és szépsége benne van Gombrowicz művében, és azt hiszem, sikerül ezt bemutatnunk az előadásunkkal a közönségnek. Idén ősszel ez már a harmadik külföldi turnénk volt, tele vagyunk meghívásokkal, el sem fogjuk tudni fogadni mindegyiket" - idézte a közlemény Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti főigazgatóját.


Az Operettet idén ősszel még kétszer tűzi műsorára a Nemzeti Színház, legközelebb november 11-én.

 

Forrás: MTI, nemzetiszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása