Kortársunk, Caravaggio - Színházfórumot tartanak Kolozsváron

A kolozsvári színházban a Robert Woodruff által rendezett Caravaggio Terminal október 28-ai előadása után Kortársunk, Caravaggio címmel beszélgetésre kerül sor Visky Andrással, a darab szerzőjével.

Visky András a darabról:

 

„Nem életrajz és nem a hiteles portré kísérlete a darab. Caravaggiónak nem csak lenyűgöző tehetsége tetszett befogadhatatlannak sokak számára, hanem életvitele is. A bíborosi rezidencia, a Palazzo Madama és a prostituáltak lebujai közötti távolság számára a lehető legrövidebbnek mutatkozott. Ez nem egyszerűen a bohém művész életformájából közvetkezett, hanem a valódi, a legmélyebben emberi eltökélt keresése, a legkisebbek és megalázottak szenvedéséhez való szinte önpusztító odahajlás.” – írja Visky András.

 

„Caravaggio: egy kényelmetlen ember, akinek a szentség kiáradásáról talán a legmélyebb tapasztalatai voltak a nyugati kultúrában. Alig elviselhető kortársunk.”

 

caravaggio terminal foto biro istvan m

 fotó: Bíró István

 

Caravaggio terminál

 

Szereplők:

Albert Csilla

Bodolai Balázs

Dimény Áron

Imre Éva

Sinkó Ferenc

Szűcs Ervin

Varga Csilla

 

díszlet- és jelmeztervező: Carmencita Brojboiu

video: Bányász Bertalan

zene: Bodoki-Halmen Kata

színpadi mozgás: Sinkó Ferenc

rendezőasszisztens: Mei Ann Teo

dramaturgasszisztens: Jessica Rizzo

 

Az este 8 órakor kezdődő stúdiótermi előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

 

süti beállítások módosítása