Ovibrader - Solténszky Tibor rendezése a Mu Színházban

Garaczi László Ovibrader című darabját október 31-én mutatja be a Trainingspot Társulat Solténszky Tibor rendezésében a Mu Színházban.

 

Az alkotók ajánlója:


Garaczi – szokásához híven – sok mindennel ironizál ebben a darabjában is…


Egy kisfiút édesanyja pszichológushoz visz, mert valami lelki csomó eredményeképp nem képes kimondani azt, hogy szereti édesanyját. Maga a vizsgálat az előadás gerince, amelyben „regresszív hipnózissal” a gyerek múltja, majd „progresszív hipnózissal” jövője elevenedik meg…

 

Ez a történet képes felmutatni mai életünk számtalan nyűgét, baját, fonákságát; jókat derülhetünk elvált szülőn, alkalmi szexpartneren, természetgyógyászon, R2D2 és Trípió felbukkanásán, a testet öltött super egón, a pszichológus nem mindennapi szerelmi afférján…


A vidámnak tűnő anyaggal a szerző és a Társulat véleményt nyilvánít lélekgyógyászatról, gender-irodalomról, életpálya-modellekről…

 

ovibrader mu

 

Az alkotókról:

 

A Trainingspot Társulat 2007 őszén alakult Budapesten a színész-koreográfus Benkő Ágnes és a zeneszerző-rendező Pap Gábor irányításával. A társulatot olyan színházzal huzamosabb ideje foglalkozó személyek alkotják, akik számára alapelv a következetes és folyamatos kísérletezés, az alkotóművészet új kifejezésmódjainak keresése a mozgásművészet, a zene és a színház közös forrásvidékén, de érdeklődésük kiterjed a térspecifikus színházi formák, a képzőművészet és a performance világára is.

 

A társulat sokak által egyedinek tartott színházi nyelve a zene és mozgás közötti közvetlen kapcsolat, kommunikáció minél mélyebb feltárására épül. Mégsem tekintik magunkat pusztán mozgás- vagy zenés színházi csoportosulásnak, amit szövegdramaturgiára épülő és tantermi színházi előadásaik is jeleznek.


Folyamatosan működő tantermi színházi projektük mellett az elmúlt két évadban figyelmük a kortárs magyar irodalom felé fordult: ezt jelzi az Esterházy-szövegek alapján készült Több nő, több férfi című beszédes mozgásszínházi előadás Mezey Gábor rendezésében, valamint a Kiss Judit Ágnes verses dráma-triptichonja alapján készült Szület-szeret-hal, melyet Tóth Miklós rendezett. Ez utóbbi az EMMI Katona József Pályázata révén jöhetett létre. A legutóbbi bemutató is kortárs szöveg, melyet Szegezdi Róbert rendezővel karöltve formált saját képére a társulat.

 

Soltenszky

Solténszky Tibor (fotó: 5kkozpont.hu)

 

SOLTÉNSZKY TIBOR a Soltis Lajos Színház és a Trainingspot Társulat tagja. Szegedi egyetemistaként Paál István hatása fordította a színházcsinálás felé. Később dramaturg lett, a Rádiószínházban kétszáznál több, többnyire kortárs mű dramaturgja volt, de dolgozott országszerte és határon túl hivatásos és alternatív együttesekkel. Jó ideje rendez színházakban (legutóbb a Soltis Lajos Színházban, a Honvéd Táncegyüttesnél, a Zentai Magyar Kamaraszínházban, ezen az őszön még a pécsi Janus Egyetemi Színházban).

 

BENKŐ ÁGNES alapító tagja és 2012-ig egyik vezetője a Trainingspot Társulatnak. Jelenleg a Soltis Lajos Színház tagja. 10 évig a Keleti István Művészeti Iskola mozgástanára, mellette számos kurzust és tanfolyamot tartott pedagógusoknak, drámapedagógusoknak, színházi embereknek. Koreográfusként többek között Tengely Gábor, Kolozsi Angéla, Újvári Janka, Tóth Miklós, Pap Gábor, Solténszky Tibor és Perényi Balázs rendezőkkel dolgozott. Legutóbbi rendezései: Menedék/Asylium, Vagy amit akartok…, Üvegtemplom, Szépet fogtok álmodni!

 

PAP GÁBOR A Trainingspot Társulat alapítója, vezetője, a Vörösmarty Gimnázium zene- és drámatanára, emellett óraadó tanár a Pannon Egyetem Színháztudományi Tanszékén. A 2000-es években szakíróként is dolgozott, az Ellenfény folyóirat főmunkatársa volt. Egyaránt dolgozott amatőr, alternatív és kőszínházakban zeneszerzőként, rendezőként.

 

Garaczi

Garaczi László (fotó: litera.hu)

 

 

Trainingspot Társulat

Garaczi László: Ovibrader
- péniszdialógok –

 

BEMUTATÓ


terapeuta boros ádám
fábián péter (blackholeson01) boda tibor/lovas dániel
mama bagaméry orsolya/németh eszter
kata, fábián szerelme kislányként, felnőttként (newageboszi) király krisztina
bácskai, ovis társ, majd haver/ orvos balogh péter/árvai péter
zsuzsi, ovis/ lány, csetelő és randipartner a karaoke-klubban solténszky ráhel
okoska, fábián felettes énje benya kata
somogyi luca, természetgyógyász jobbágy kata
erika, kurva manyasz erika

 

zene: pap gábor
mozgás: benkő ágnes
video: solymos tamás
rendezőasszisztens: hodászi ádám
rendező: solténszky tibor

 

Támogató: SÍN Kulturális Központ

  

október 31., november 1. 20:00

Mu Színház

1117 Budapest, Kőrösy J. u. 17.
(a 4-es villamos Fehérvári úti végállomásánál)

 

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
XI. kerületi lakosoknak 10 % kedvezmény
támogatói jegy: 3000 Ft


A színház pénztárában technikai okok miatt - várhatóan az elkövetkező néhány hét folyamán - nem lehetséges a bankkártyás fizetés.

 

 

Forrás: mu.hu

 

 

süti beállítások módosítása