Egy, csak egy legény van talpon... - A Toldi a Tháliába költözik

A 2014/15-ös évadtól a Thália Színházban látható a Forte Társulat és a Színház- és Filmművészeti Egyetem közös előadása, a Toldi. A korábban nagy sikerrel játszott előadás szereplői júniusban végeztek Horváth Csaba és Lukáts Andor fizikai színházi rendező-koreográfus osztályában.

 „Az igazi kihívást az jelentette, hogy hogyan tudunk egy klasszikus, veretes művet megszólaltatni a kortárs színház nyelvén.” (Horváth Csaba az alkotói folyamatról)

 

 “Horváth Csaba formanyelvének találkozása a teljes klasszikus szöveggel szép teljesítmény, annál is inkább, mert a negyedéves fizikai színházi rendező-koreográfus osztály tökéletesen abszolválja a feladatot. A kortárs táncszínházi elemek használatával nemcsak konkrétan megjelenítik a Toldit, hanem az expresszív koreográfia és Dresch Mihály őrületes zenéje révén magasabb regiszterekbe emelik a művet.” (magyarnarancs.hu

 

toldi016

 

Az osztály tagjai közül ketten, Nagy Norbert és Pallag Márton a Forte Társulathoz szerződtek, míg a többiek szabadúszó színészként vagy koreográfus-rendezőként dolgoznak budapesti és vidéki színházaknál, társulatoknál. 

 

A Harangozó-díjra jelölt előadás, amelyet már több mint száz alkalommal játszottak, számos vidéki helyszínre és fesztiválra kapott meghívást. (pl. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle – Marczibányi tér, Zsámbéki Színházi BázisTHEALTER Fesztivál – Szeged, SZEM Fesztivál – Miskolc, POSZT-OFF program – Pécs, Szín-Tár – Kecskemét, Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, TESZT Fesztivál - Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Románia, stb.)

 

 

A darab változatlan formában lesz látható a Tháliában. 

 

A 2014/15-ös évad során a debreceni Csokonai Színház 15 alkalommal tűzi műsorára bérletes előadásként, valamint két külföldi helyszínen is bemutatásra kerül. Decemberben Szabadkán a Desire Fesztivál hivatalos programján belül két alkalommal, majd februárban a Regionális Kreatív Műhelyben, Magyarkanizsán lesz látható az előadás.

 

toldi035

 

Szereplők:
Gyöngy Zsuzsa, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás, Nagy Norbert/Fehér László, Pallag Márton, Varga Krisztina, Zsíros Linda

Zene: Dresch Mihály
Fény: Payer Ferenc
Produkciós vezető: Számel Judit
Rendező-koreográfus: Horváth Csaba

 

Előadások a Thália Színházban:

Október 29. 19.30

November 4. 19.30

November 9. 16.00 MINDEN JEGY ELKELT!

 

 

 

süti beállítások módosítása