Lö csibészek – Premiert tart a TÁP Színház

A TÁP Színház október 31-én új bázisán, a Hátsó Kapu nevű romkocsmában mutatja be Lö csibészek című új darabját, melyet Mózsik Imre írt Sartre Zárt tárgyalás című műve nyomán.

Az ajánlóból:

 

Három, egymás számára ismeretlen embert összezárnak egy különös helyen. Miután bevallják bűneiket, várják a jól megérdemelt büntetést, de nincs ott senki, aki megbüntethetné őket. A végére azért sikerül keményen megbűnhődniük.

 

 

A rendező az előadásról:

 

„Szellemiségében és történetében ez a darab is oda érkezik, ahova Sartre műve. A próbák alatt azonban több síkja is keletkezett, hiszen részben a saját civil síkunk is bele került a történetbe. Ezen kívül pedig mindenféle viszonyok alakulnak az előadásban: színészi, illetve magánéleti viszonyok.  Az előadás időben a halál után játszódik, helyszíne a pokol. Csakhogy mi a pokol? – Erről szól a darab. A pokol a végtelenségig tartó emberi kapcsolatok pokla. Mint ahogy az eredeti mű, úgy a mi előadásunk is azt boncolgatja, hogy milyen nehéz megérteni a másik embert. A saját magunkról kialakított képünk mennyire függ a másik véleményétől? Mindez ez nagyon szellemes nyelvi szinten van kifejezve; részben a próbákon született dialógusoknak, részben Mozsik Imre szövegének köszönhetően egy nyelvileg is egy virtuóz darab született.” – mondta Vajdai Vilmos.

 

tap m 

Piti Emőke, Vágh Zsolt, Gergely Katalin (forrás: facebook.com/tapszinhaz)

 

Lö csibészek

 

A Pokoli Trió

melynek tagjai lelki horizontjaikat bebarangolva eljutnak egy

különös helyre

 

Szereplők:

Pincér: Egger Géza

Babaluk Inez: Gergely Katalin

Sridöm Eszter: Piti Emőke

Dobrágó Joszef: Végh Zsolt

 

díszlet, jelmez: Szabados Luca

videó: Juhász András

videó installáció: Samu Bence

hang, fény: Szapu Dani

a rendező munkatársa: Székely Rozi

 

író: Mozsik Imre

rendező: Vajdai Vilmos

 

Forrás: TÁP Színház, Info Rádió

 

süti beállítások módosítása