Szatmárnémetiben vendégszerepel a Csokonai Színház

Ráckevei Anna főszereplésével láthatja a szatmárnémeti közönség 2014. október 31-én, pénteken, 19 órától a Nancy Huston: Iokaszté királyné című előadást.

 

A Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében látható produkció a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a debreceni színház közötti bérletcsere révén látogat a partiumi városba. Az előadás választhatóként szerepel a szatmári színház bérletcsomagjában, de korlátozott számban még jegyek is kaphatók rá.

 

iokaszte3

 

A bérletcserés megállapodás révén a Harag György Társulat a tavaly bemutatott Rokonok című előadásával szerepel Debrecenben, először november 25. és 28. között, összesen négyszer, majd később újabb időpontokban. Az említett együttműködés révén 2015-ben Bulgakov Mester és Margaritáját is bérletes előadásként mutatják be Szatmáron a debreceniek Rusznyák Gábor rendezésében.

 

A debreceni színház görög drámák köré szerveződő tavalyi évadának egyik kiemelkedő eseménye volt az Iokaszté királyné című bemutató, a címszerepben Ráckevei Annával. A darab 2009-ben született a kanadai származású francia regény- és drámaíró, Nancy Huston tollából egy svájci rendezőnő felkérésére, majd az ezt követő évben, Genfben, 2012-ben pedig Montrealban mutatták be.

 

Az írónő kortárs megközelítésbe helyezi az oidipuszi alaptörténetet, de a dráma főszereplői ezúttal a király körül élő nők: felesége (anyja) és lányai, egy nő szemével. Saját maga így vall erről: „végeredményben tartottam magam a szophoklészi történet cselekményéhez, csak a nézőponton változtattam”.

 

Forrás: Harag György Társulat

 

 

süti beállítások módosítása