Újabb erdélyi kortárs dráma ősbemutatója a Yorick Stúdióban

Potozky László: Sztrodzsegon című drámájának ősbemutatóját október 31-én 19 órától tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Levél utcai bábstúdiójában.

 

Potozky László darabja olyan aktuális szociális kérdésekkel foglalkozik, mint a rendszerváltás után a társadalom peremére sodródott, és onnan visszatalálni képtelen emberek sorsa, a kirekesztettség, az alkoholizmus, a családon beüli erőszak és a kiskorú drogosok problematikája. A történet néhány piaci árusról szól és arról, hogy ezek az emberek hogyan élik meg a városvezetés döntését: egy hónapon belül az egész oroszpiacot le kell dózeroltatni, ezáltal mintegy felszámolva az ő megélhetésüket.

 

Sztrodzsegon YorickFotó: Vajda György


Az előadás az Interkulturális párbeszéd a kortárs dráma tükrében című projekt VI. kiadásának keretében kerül bemutatásra, létrehozását Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Kulturális Alap támogatása tette lehetővé, kiemelt partner a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem.

A bemutatóra október 31-én 19 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Levél utcai bábstúdiójában. Jegyek a helyszínen válthatók.

 

Potozky László: Sztrodzsegon


Panzer: László Zsuzsa
Ságodi: Henn János
Öreg: Nagy István
Csimasz: Nagy Norbert
Motor: Mező Szabolcs
Julika: Deák Orsolya

Díszlet: Bajkó Blanka Alíz
Jelmez: Hodgyai István
Koreográfus: Györfi Csaba
Rendező: Sebestyén Aba

 

Forrás: Yorick Stúdió

 

 

süti beállítások módosítása