Péterfy Bori: "Minden nap nulláról kell építkezni”

Elindult a Terápia című, magyar gyártású sorozat új évada, melynek egyik főszereplőjével, Péterfy Borival az InStyle magazin munkatársa készített interjút. Lapszemle.

Az InStyle cikkéből:

 

Péterfy Bori a Poligamy és a Napszúrás mozisikere, valamint a Kritikusok Díja óta nem kapott jelentős filmszerepet, ezért is fogalmaz úgy, hogy a Terápia főszerepe az egyik legnagyszerűbb dolog, ami az utóbbi években színésznőként történt vele: "Ebben a szakmában minden nap, minden szerepben, minden snittnél és minden színpadra lépésnél nulláról kell építkezni és bebizonyítani, hogy ki vagy és mit tudsz. Egy nemzetközi produkció óriási visszaigazolás és önbizalombomba egy színésznőnek, ami nagyon jó hatással van a teljesítményre"- árulta el.

 

peterfybori

 Péterfy Bori

 

A színésznő szerint az is példaértékű, ahogyan a többi színésznő gratulált neki, mondván, végre egy igazán neki való szerepet kapott. "Én egy olyan szigorú, negyvenes ügyvédnőt játszom, aki a magánéletében megbukott, miközben a szakmájában rendkívül sikeres tudott maradni. Tudom, hogy sok nő sodródott bele a szingli életformába Magyarországon. Ezek a nők jó állásokban dolgoznak, erősek és sok pénzt keresnek, ami frusztrálja a férfiakat, de az is gyakran előfordul, hogy ezek a nők magukon kívül mindent és mindenkit hibásnak tartanak azért, mert egyedülállók maradtak. A vágyaik pedig ugyanazok, mint bárki másé, szerelmet, biztonságot és kiegyensúlyozott, teljes életet szeretnének. A filmbéli szerepem, Orsolya szerint mindenért a pszichiáteremet hibáztatom, aki rossz tanácsokat adott évekkel ezelőtt, ahelyett, hogy végre szembenéznék a valódi problémáimmal és önmagammal. Így kezdődnek az ülések, és a sztori, hogy az általam megformált szereplő hogyan kénytelen szembenézni az igazsággal a hazugságok helyett. Egy terápiás forgatás alatt az ember persze magáról is sok mindent megtud” – mondta Péterfy Bori, aki arról is beszélt, mit tanult a karaktere által megélt problémákból.

 

"Szinte közhely, hogy minden a családra és a gyerekkorra vezethető vissza, de ezen túl annak a felismerése a legfontosabb, hogy le tudjuk tenni a korábban ránk rakódott terheket, hogy megtaláljuk a saját utunkat ahelyett, hogy az egyáltalán nem vagy rosszul működő mintákat kövessük, bárhol láttuk is őket. Akkor lehet őket elengedni, ha az ember először megérti, majd kibontja őket, sokaknak ehhez kell egy szakember segítsége vagy egy terápia. Aki például egy szorongó anya mellett nő föl, annak beleépül a személyiségébe a szorongás, de jó hír, hogy ha tudatosítja magában, hogy valójában ez honnan van, akkor le is dobhatja magáról. Személy szerint örülök annak, hogy a színpadon és a koncerteken már egy ilyen munka folyamatát vagy eredményességét tudom mintaként átadni a nézőknek vagy a rajongóknak" – fogalmazott Péterfy Bori.

 

A teljes cikkből többek között kiderül az is, hogyan tudja összeegyeztetni a munkát a családdal, hogyan éli meg a popdíva szerepet, valamint, hogy milyen filozófia szerint éli mindennapjait.

 

A teljes szöveg az InStyle magazin októberi számában olvasható.

 

forrás: InStlyle

 

süti beállítások módosítása