Debrecenben vendégszerepel az M Studio

Mint a fagyöngy című előadásával vendégszerepel Debrecenben a sepsiszentgyörgyi mozgásszínházi társulat.

A produkciót november 7-én 19 órától a Víg Kamaraszínházban láthatja a közönség. A darab rendezője Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője.

 

Az előadás Abe Kobo: A homok asszonya című regénye nyomán született. Az alkotók elsősorban arra a kérdésre keresik a választ, hogy egy határhelyzetbe került ember miként találhatja meg egy adott abszurd létformában élete értelmét. A főszereplő tanár egy elszigetelt falu foglyául esik, ahol egy magányos nővel összezárva értelmetlen robotmunkát kényszerül végezni.

 

Mint a fagyongy1

Mint a fagyöngy (forrás: Csokonai Színház)

 

Méltóságától megfosztva először lázad helyzete ellen, majd alkudozni próbál, végül társra talál az asszonyban és küzdeni kezd közös céljaikért. „Gemza Péter előadása a regény, a mozgás, a zene, a csend, a fény, a sötétség és a költészet játékából születik meg" - áll az előadás ismertetőjében.

A férfi szerepében Veres Nagy Attila látható, a nőt Nagy Eszter formálja meg, a falubelieket Bajkó László, Polgár Emília és Szekrényes László játssza. Az előadás zenéjét Mezei Szilárd szerezte.

 

Mint a fagyongy2

 Mint a fagyöngy (forrás: Csokonai Színház)

 

A produkcióban a regény alaptörténete mellett hangsúlyos szerepet kap Pier Paolo Pasolini költészete, valamint a mozgásszínházi elemek is.

A Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján Gemza Péter a szakmai zsűri döntése alapján, a szöveg, a mozgás, a díszlet, a látvány és a hangzásvilág szerves egységét megteremtő rendezői munkájáért elnyerte a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott egyéni díjat.

 

süti beállítások módosítása