Lövölde tér - Az Óbudán koncertezik Kern András

Bár a Lövölde tér című koncerttel több, mint egy éve turnézik vidéken Kern András és illusztris vendégei, Hernádi Judit és Heilig Gábor, a műsort november 14-én este, az Óbudai Kulturális Központban láthatja elsőként a fővárosi közönség.

A címadó lemez negyedszázada született, s annak idején maga Kern András is tele volt kételyekkel a fogadtatást illetően. Ám az idő rácáfolt a félelmekre, s ma is sokan dúdolják kívülről az azóta is méltán népszerű dalokat, melyek szövegeit zömmel maga Kern jegyzi.

 

kern

 

A trió nem először dolgozik együtt, hiszen Heilig Gábor szinte állandó munkatársnak számít Kern életében a zenei vezető poszton. Az eltelt 25 évben újabb lemezek láttak napvilágot, s akad közöttük olyan is - Kernádi címmel - ahol Hernádi Judit a partnere a dalok előadásában. S bár a három művészt a magánéletben szoros szálak kapcsolják össze, Kern és Hernádi 2014-ig közel 20 évig nem lépett fel egy színpadon, így mostani a közös munkák számukra is örömet jelentenek.

 

 

„Persze más a színház és más egy ilyen turné, amitől az elején kissé tartottam is. Most viszont, már határozottan élvezem, s remélem, nem csak hármunknak tűnik örömzenének, hanem a közönségnek is. Talán azért olyan élvezetes a dolog, mert a koncerten sok prózai, humoros történetre fűzzük fel a dalokat, amelyeket 70 szám közül, a régi és az újabb lemezekről válogattunk össze” – mondta el Kern András.

 

A triumvirátusnak Gátos Iván billentyűs és kiváló zenészekből álló zenekara szolgáltatja a kíséretet.

 

 

süti beállítások módosítása