Kamaraopera fesztivál kezdődik Egerben

Operaelőadásokkal, zongora- és dalesttel, valamint gasztro-koncerttel várja az érdeklődőket hétvégén az Egri Kamaraopera Fesztivál.

A fesztivált második alkalommal rendezi meg közösen az Egri Szimfonikus Zenekar, a Kepes Központ és az Eszterházy Károly Főiskola az egri önkormányzat támogatásával.


A szervezők közlése szerint az idei fesztivál minden előadása a "megmentett, átmentett, egymásnak elmentett időről szól, a valóságostól a szürreális időkig, a nagy időktől a nagyszerű pillanatokig".


A vasárnapig tartó, több helyszínen, az Eszterházy Károly Főiskolán, a Kepes Intézetben és az Agria Parkban zajló rendezvény minden korosztály számára kínál programot. A gyermekek Tóth Péter Árgyélus királyfi című meseoperáját tekinthetik meg, a felnőttek a magyar és a világ zeneirodalmának operái között válogathatnak.

 

urhatnam szolgalo

Csokonai Színház: Az úrhatnám szolgáló


A fesztiválon bemutatják Francis Poulenc Az emberi hang című egyfelvonásos monoperáját, Gian Carlo Menotti vígoperáját, A telefont, Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című operáját és Kovács Márton-Pilinszky János kamaraoperáját, az Urbi et Orbi-t. A szervezők egy meglepetés előadással is készülnek.


A három nap alatt az operaelőadások mellett a főiskola művésztanárai Egy sóhajtásnyi idő címmel zongora- és dalestet szerveznek, valamint Ökör a háztetőn, avagy Nagy francok 6 fogásban címmel gasztro-koncertet is tartanak, amelyen egri borokat és francia ételeket szolgálnak fel.


A fesztiválon fellépnek mások mellett az egri és a szegedi szimfonikusok művészei, az Eszterházy Károly Főiskola művésztanárai, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának opera master és magánének szakos hallgatói, valamint a MoltOpera, a HOPPart és a debreceni Csokonai Nemzeti Színház társulatának tagjai.


További információk a fesztivál hivatalos honlapján, a kamaraopera.uni-eger.hu-n olvashatók.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása