Indul a Józsefvárosi Galéria színházi sorozata

Az Egy rózsaszál – miről beszél? zenés színházi este  az első bemutató a Józsefvárosi Galéria színházi sorozatának részeként.

Az Egy rózsaszál – miről beszél?  című előadás a száztíz éve bemutatott János vitéz daljáték keletkezésének történetét meséli el. November 19-én ezzel az előadással nyitja meg kapuit a Józsefvárosi Galéria színházi est sorozata.

 

szal m

Egy rózsaszál – miről beszél? (Forrás: Józsefvárosi Galéria)

Az ajánlóból: 

 

Száztíz évvel ezelőtt, ezen a napon indult el a Király Színházból világhódító útjára a János vitéz daljáték, amely azóta is a közönség egyik legnagyobb kedvence, a legtöbbet játszott zenés magyar mű. Az Egy rózsaszál – miről beszél? e daljáték születésének viharos és drámai fordulatokban bővelkedő történetét  meséli el, és közben a híres dalok is felcsendülnek. Ki ne ismerné, ki ne tudná azonnal folytatni az Én vagyok a bojtárgyerek, az Én, a pásztorok királya és Egy rózsaszál szebben beszél kezdetű dalokat. Az előadás kevés eszközzel, a zene, a szöveg és a színészi játék és a humor erejében bízva visz el minket a századelő nyüzsgő, forrongó életébe.

 

szal2 m

Egy rózsaszál – miről beszél? (Forrás: Józsefvárosi Galéria)

 

Kukorica Jancsit, Iluskát, Bagót, a Francia királyleányt és Királyt Almási Sándor, Molnár Gyöngyi, Széll Attila alakításában láthatja a közönség. Zongorán Nyitrai László közreműködik, az előadást Vörös Róbert rendezte. Szeretettel várnak mindenkit az 1900-as évek Budapestjét megidéző utazásra a Józsefvárosi Galériába november 19-én, szerdán 19:30 órától.

Forrás: Józsefvárosi Galéria

 

süti beállítások módosítása