Özönvíz előtt – Presznyakov-komédiát mutatnak be Csíkszeredában

November 11-én a Csíki Játékszín bemutatja Oleg Presznyakov és Vlagyimir Presznyakov, a kortárs orosz dráma legismertebb szerzőpárosának darabját, az Özönvíz előtt című darabot.

A szerzőkről:

 

A darab szerzői, a szibériai születésű Oleg és Vlagyimir Presznyakov a kortárs orosz dráma legfelkapottabb alkotói, kettősük egyfajta márkanévként vonult be a színházi világba. A szerzőpáros nemcsak színdarabszerzőként és forgatókönyvíróként sikeres, de rendezőként is. Csehov után a legtöbbet játszott orosz szerzőknek számítanak,  a népszerűségüket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Moszkvai Művész Színházműveik bemutatására Presznyakov-fesztivált szervezett. Saját bevallásuk szerint sosem készültek drámaírónak, de mindig nyitott szemmel és füllel jártak. Az Özönvíz előtt című darabjukat Magyarországon először a Thália színház közönsége láthatta Csónak címen. Romániában a vígjátékot először a temesvári színházban láthatták a nézők, most pedig a Csíki játékszín is műsorra tűzte.

 

A darabról:

 

A darab központi figuráját, Jont egy szupermarket alkalmazottja megpróbálja rávenni egy bizonyos chips megvásárlására, azt sugallva, hogy abban lapul a sorsjegy, melynek révén a férfi egy jachtot nyer. Ezen a jachton pedig, mint annak idején Noénak, neki is össze kell gyűjtenie két példányt azokból a fajokból, melyeket át akar menteni az özönvíz utánra. A történet furcsán alakul, egyre több jel utal arra, hogy valóban Jon a kiválasztott. - áll az előadás ajánlójában.

 

Ozonviz mÖzönvíz előtt (fotó: Sándor levente)

 

 

Oleg Presznyakov és Vlagyimir Presznyakov

Özönvíz előtt

 

Szereplők:

Férfi (Jon) - Kozma Attila

Supermarket dolgozó - Bilibók Attila

Fiú - Bende Sándor

Nő - Bartalis Gabriella

Hivatalnok - Majoros Erika Rozália

Idős férfi - Lőrincz András Ernő

Férfi (partner) - Pap Tibor

Volt feleség -  Fekete Bernadetta

Rendőr - Veress Albert

Artúr (gorilla) - Giacomello Roberto

Férfi I - Vass Csaba

Férfi II - Puskás László

 

Jelmeztervező: Török Réka

díszlettervező, rendező: Csiki Zsolt

 

Az előadás 16 éven felüli nézőknek ajánlott.

Forrás: Csiki Játékszín

 

süti beállítások módosítása