Tündérmese - A Magyar Nemzeti Táncegyüttes vendégjátéka Szombathelyen

A Mesebolt Bábszínház november 10-én és 11-én a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Tündérmese című előadását látja vendégül a Zenés Gyermekbérlet első előadásaként. 

Az együttesről:

 

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncegyüttes) Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese. "Anyanyelve" a Kárpát-medence néptánc kincse: ebből a forrásból táplálkozik az együttes repertoárjának minden darabja a nagy-formátumú történelmi táncjátékoktól, a rockoperán át az autentikus folklór műsorokig, és mesedarabokig terjedő széles skálán.

 

tundermese m

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Tündérmese (forrás: honvedart.hu)

 

Produkcióik közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága. A Táncszínház elnyerte az EuroPAS magyar Táncdíjat. Az együttes zenekara a Kárpát-medence régi paraszti zenéjének kutatására és megörökítésére vállalkozott, és Hegedős együttes néven önállóan is fellép Papp István Gázsa prímás vezetésével. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenei vezetője Szabó Dániel.

 

tundermese kep2

 Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Tündérmese (forrás: meseboltbabszinhaz.hu)

 

Az előadásról:

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Jánoska, aki megelégelte két testvére gonoszkodását és elindult szerencsét próbálni. Így kezdődik a jó Tündér meséje, akinek segítségével találkozhatunk a mókás Aranylúddal, a Papucsszaggató Királykisasszonyokkal és még sok más mesehőssel. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes - nagysikerű Csipkerózsika táncjátéka után - ismét a mesék birodalmába kalandozik, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a népi kultúra legszebb gyöngyszemeivel sok tánc és zene kíséretében. A mesét Vincze Zsuzsa alkalmazta színpadra, z előadás zenéjét Rossa László szerezte, a rendező-koreográfus a Kossuth-díjas, kiváló művész Zsuráfszky Zoltán.

 

 

 

 

Forrás: Mesebolt Bábszíház

süti beállítások módosítása