Netrebko mégis fellép a Müncheni Operafesztiválon

Az eredeti tervekhez képest Kristine Opolaisszal szerepet cserélve, de mégis hallhatja a Müncheni Operafesztivál közönsége Anna Netrebko sztárszopránt - közölte a Bajor Állami Operaház.

Bár az orosz operaénekesnő néhány napja adta vissza a fesztivál programjában is szereplő Manon Lescaut címszerepét és az előadás november 15-i premierjén helyette már Kristine Opolais lett énekesnő lép fel, az operaház legújabb bejelentése szerint Netrebko mégis látható lesz a fesztiválon. Ráadásul éppen Opolais helyén: Csajkovszkij Anyegin című operájában énekli Tatjána szerepét.


Netrebko a Manon Lescaut címszerepét arra hivatkozva mondta le a premier előtt kevesebb mint két héttel, hogy a darabról alkotott felfogása eltért a Hans Neuenfels által képviselt rendezői koncepciótól. A Puccini-opera kétszer is szerepel a 2015. júliusi operafesztivál programjában.

 

anna netrebko

 

Az operaház szóvivője szerint nem volt megoldható, hogy Opolais a Manon Lescaut-ban és az Anyeginban is fellépjen az operafesztiválon, mert mindkét előadásban nagyon nagy szerep az övé. "Mivel Anna Netrebko repertoárjában is szerepel Tatjána, megkérdeztük, elvállalná-e a szerepet. A sztárszoprán nagyon sajnálja, hogy le kellett mondania a Manon Lescaut-t és nem szeretett volna csalódást okozni az őt látni kívánó közönségnek, így ha más szerepben is, de felléphet a Müncheni Operafesztiválon" - fogalmazott a szóvivő.


Nikolaus Bachler intendáns Manon Lescaut szerepének visszaadásáról korábban úgy nyilatkozott: az intézmény arról híres, hogy az első osztályú zenei minőséget bátor, izgalmas rendezői elképzelésekkel adják elő, ám "egyes esetekben ez a művészeti konstelláció nem működik. Előfordul ilyesmi a mi mesterségünknél".


A Manon Lescaut-ban Des Grieux szerepét változatlanul Jonas Kaufmann német sztártenor énekli. Opolais-szal közösen nyáron debütált a szerepben a londoni Royal Opera House színpadán.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása