Készül a Vuk musical a Madáchban

November 15-én mutatja be a Madách Színház a Fekete István azonos című regény ealapján készült Vuk című musicalt. A Madách Tv-ből megtudhatjuk hogyan készülnek Vuk, Karak, Vahur és a többiek a bemutatóra.

VUK plakát

 

November 15-től új darabbal várják a gyerekeket a Madách Színházban. Az alkotók nem csak a jelen óvodásait, kisiskolásait látják szeretettel a VUK előadásain, hanem szüleiket is, akik valamikor szintén Vuk, Karak, Vahur, Nyau vagy akár a Simabőrű kalandjain nőttek fel. A Madách Színházban már javában zajlik a próbafolyamat, amelyről a Madách Tv készített összefoglalót.

 

 

Fekete István talán legnépszerűbb állattörténete a kisróka felnőtté válását helyezi középpontba, aki rögös utat bejárva szembesül a rókaélet örömeivel és nehézségeivel, miközben megtanulja, hogy mit jelent a család, és mit jelent az idősebb, tapasztaltabb mestertől tanulni.

 

A Fekete István azonos című kisregénye alapján született zenés gyerek-musical rendezője Heinz György, aki a  II.Madách Musical Pályázat egyik nyertes darabját, Az Aranyborjút is színpada állította a Madách Színház Stúdiószínpadán 2014-ben.

 

“Szeretjük a meséket, ezért esett a választás a Vukra, melynek SzemenyeiJános szerzi a zenéjét. A szövegek nagyon frappánsak, igazi gyerekelőadás készül a Madáchban, többek közt Székhelyi József főszereplésével: ő lesz Karak" - mondta a rendező.

 

 

Vuk-történelem

 

A  Vuk 1965-ben  jelent  meg.  Fekete István 1940 és  1966 között  megírt állattörténetei közül napjainkra talán a legismertebb és a legsikeresebb, köszönhetően részben a  belőle  készült  rajzfilmnek is.  A mű egyszerre állattörténet  és  fejlődésregény,  s  bár  az író regényeit  napjainkban  többnyire meseregényként  vagy  ifjúsági  regényként ismerik, a  Vuk stílusa  ésjellemábrázolása is  túlmutat  a  gyermekeknek szóló mese ismérvein.  A kiadó a Vukot  „állatregény” alcímmel látta el, a belőle született rajzfilm pedig 1982-ben került  a mozikba és azóta is a legnépszerűbb Fekete-filmnek számít. Azt azonban kevesen tudják, hogy a Vuk először animációs tévésorozatnak készült. Vuk pedig mindenki számára Dargay Attilának köszönhetően öltött testet - nem véletlen, hogy a Madách Színház előadásában, valamint a plakátokon, szórólapokon és hirdetéseken is Dargay Attila eredeti rajzai láthatóak.

 

A próbákról képekben

 

vuk proba1

A Simabőrű

 

vuk proba2

A kölyök Vuk

 

vuk proba3

Nyau

 

vuk proba4

Karak és Vuk

 

vuk proba5

Gúnár és Tojó

 

Vuk

 

Musical gyerekeknek FEKETE ISTVÁN kisregénye alapján

Zene: SZEMENYEI JÁNOS

Szöveg és dalszöveg: GYŐREI ZSOLT és SCHLACHTOVSZKY CSABA

 

Vuk - Pásztor Ádám

Kölyök Vuk - Bauer Gergő
Nyau - Simon Boglárka
Karak - Székhelyi József
Sut - Sándor Dávid
Csele - Tóth Angelika
Gúnár - Ekanem Bálint Emota
Tojó  - Foki Veronika
Vahúr - Mező Zoltán
Kag / Simabőrű - Molnár László
Íny / Margit - Kecskés Tímea
Barna bácsi -.Barát Attila
Csufi  - Jencski Zoltán / Németh Gábor



Díszlettervező: Halász G. Péter
Jelmeztervező: Weigand Lívia
Zenei vezető: Zádori László
Koreográfus: Rieberger Anita - Sándor Dávid
Animáció: Kiss Jenő
Karmester: ifj. Leszkovszki Albin / Zádori László
Rendezőasszisztens: Nagy Attila
Rendező: Hencz György

 

Forrás: Színház.hu, Madách Színház

süti beállítások módosítása