Ismét a 20 legjobb európai táncelőadás közt a Hodworks darabja

A Hodworks idén, immár 3. alkalommal szerepel a 20 legjobb európai társulat közt. A halandóság feltételei című produkciót az idei évad 20 legkiemelkedőbb kortárs táncelőadása közé válogatta az Aerowaves nemzetközi hálózat.

Andi Bancic Canon 5D 16.07.2014 1285

 

Ismét a legjobbak között

 

A londoni székhelyű, 18 éve működő szervezet célja a kortárs tánc területén alkotó fiatal tehetségek támogatása, fellépési lehetőségek által. Az Aerowaves fesztiválszervezőkből, színházigazgatókból és egyéb szakmabeliekből álló tagjai – köztük a magyar Műhely Alapítvány – évente kiadják az általuk legjobbnak ítélt 20 előadás listáját. Idén 41 partner 449 alkotás közül választotta a A halandóság feltételeit a legjobbak közé.

 

A Hodworks a 2014 szeptemberében bemutatott előadásával azon kevés társulatok közé tartozik, amelyek harmadszorra részesülnek e kitüntető elismerésben. (2012-ben a Basse danse c. produkció, 2014-ben a Pirkad szerepelt a listán.)

 

A halandóság feltételei / Conditions of Being a Mortal - NEW CREATION OF HODWORKS from hodworks on Vimeo.

 

 

A darabról 

 

A Lábán Rudolf-díjjal is kétszeresen kitüntetett HODWORKS az előző előadásokból már ismerős négy táncossal közös munkája során A halandóság feltételeiben eddig ismeretlen irányokat fedez fel. A táncosok ezúttal új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben.

 

A halandóság feltételei érzelmi láncolatra fűzött fizikalitás. A folytonos mozgással létrehozott révületben megnyílik a tudatalatti. Szilánkos nemiség, ösztönből öklendezett áriák, a tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék. Négy táncos szituatív torzókban, saját belső történelmükbe gabalyodva. Égi és földi minőségek alkudozása, győzelem a nagykörúti realitás felett. 

 

 Andi Bancic Canon 5D 16.07.2014 1289

 

HODWORKS: A halandóság feltételei

Bemutató: MU Színház, 2014. szeptember 9.

Előadók: Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Garai Júlia, Molnár Csaba

Zenei konzultáns: Mizsei Zoltán

Konzultáns: Sőrés Zsolt

Fény: Mervel Miklós

Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

Koreográfia: Hód Adrienn

Zene: Liszt Ferenc

 

 

Az előadás legközelebb november 30-án látható Szabadkán, a Désiré Festivalon, majd 2015. január 29-én és 30-án Budapesten, a MU Színházban.

 

 

süti beállítások módosítása