'Nem baj, majd megértem' - Bodor Johanna könyvét mutatják be Marosvásárhelyen

Bodor Johanna táncművész, koreográfus 'Nem baj, majd megértem' című kötetének második kiadásának marosvásárhelyi bemutatójára kerül sor november 14-én, 19 órától a marosvásárhelyi színház Underground termében a 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretén belül.

A kolozsvári születésű Bodor Johannát a vásárhelyi közönség eddig a Kőműves Kelemen, a My Fair Lady és a Caligula című előadások koreográfusaként ismerhette meg.

 

Bodor Johanna

Fotó: wssz.hu


Az 1983-ban induló történet főszereplője a balerinának készülő 18 éves Johanna, aki Bukarestben él értelmiségi szüleivel. A család úgy dönt, Magyarországra költözik, először a szülők tudnak átjönni és a lánynak még legalább két évet kell egyedül otthon maradni, a régi viszonyai között új életet kezdeni, készülni a balettvizsgára, az érettségire; ottani életük felszámolására. Kapaszkodókat keres, holott elszakadnia és szakítania kell.


"Felkavaróan őszinte emlékezés a sorsfordító esztendőkről, a felnőtté válásról, a tánc és a balett beavató rítusairól, a test függéséről és szabadságáról, valamint pontos beszámoló egy abszurd-kegyetlen diktatúra mindennapjairó" - írta a litera.hu a kötetről.


A könyvbemutatón közreműködik Berekméri Katalin, Kiss Bora és Gáspárik Attila.

 

 

süti beállítások módosítása