Kutyamenhelyen tart szereplőválogatást a Jókai Színház

November 28-án lesz John Steinbeck Egerek és emberek című színművének a bemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban, egy fontos szereplő azonban még hiányzik...

 

A Jókai Színház beszámolója:

 

Steinbeck, Nobel-díjas amerikai regényíró klasszikusa számtalanszor bizonyította könyvben, filmen és színpadon, hogy mondanivalója megrendítően aktuális. 1937-ben írta meg kisregényét, melynek sikere azóta is változatlan. A játék két idénymunkás különös, összetett és tragikus kapcsolatáról szól.

 

egerek es emberek

 

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója immár harmadszor rendezi a darabot. A próbákat október 20-án kezdte meg a társulat. Az óriási, lomha, nehéz észjárású Lennie karakterét Katkó Ferenc formálja meg, az okos, védelmező társát, George-ot, pedig Csomós Lajos kelti életre.


Egy fontos szereplő azonban még hiányzik. A szóban forgó közreműködő nem más, mint Candy kutyája, aki nagy megtiszteltetésben részesül majd, ugyanis Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész színpadi partnere lehet.


Hamarosan a Csabai Állatvédők Gyepmesteri telep és kutyamenhelyére látogat a rendező, hogy kiválassza a legmegfelelőbb négylábút, akinek különleges feltételeknek kell megfelelnie. Betanított, okos kutyát könnyű lenne a színpadra emelni, de a rendező kifejezetten menhelyi kutyust szeretne, hiszen egy színész kutyának biztosan könnyebb gazdát találnia.

 

 

süti beállítások módosítása