Karácsonyi ajándék lesz az év musical fantasy-je

Meryl Streep december 25-től az Into the Woods című, a Grimm-meséket modern köntösbe bújtató zenés filmben látható, melyet a Disney égisze alatt Rob Marshall (Chicago) rendez.

 

Into-The-Woods-00670 R-1024x683

 

Karácsonykor érkezik a musical

 

Marshall elárulta, hogy az Into the Woods az eredeti műhöz hasonlóan vészjosló és sötét lesz, amelyben a pékmester és felesége szeretnének egy rontást semmissé tenni, ehhez viszont össze kell gyűjteniük pár "dolgot" az erdőben... Útjuk során találkoznak Piroskával, Hamupipőkével, babszem Jankóval és Aranyhajjal is.


Stephen Sondheim és James Lapine 1980-ban írt azonos című musicaljén alapuló filmet karácsonykor mutatják be Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick és Chris Pine főszereplésével.

 

 

Színdarabtól a filmig


Meryl Streep szeret kalandozni musicalekben, 2008-ban a Mamma Mia!-ban játszotta el a főszerepet, de partnere Johnny Depp is bemutatkozott már zenés filmben, a Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélyában láthattuk.

 

A musical-fantasy alapjául szolgáló színdarabot először 1986 végén mutatták be, de a több átalakítás utáni „végső", nagy sikereket hozó formájában 1987. november 5-én, a Broadway színpadán tartották meg a premiert. Azóta több földrészt is bejárt és feldolgozást is megélt a produkció. Nálunk a Magyar Színházban szerepel repertoáron.

 

2012-ben a New York-i szabadtéri Shakespeare a parkban fesztiválon is műsorra tűzték. 2014-ben pedig a Walt Disney Pictures készítette el a filmadaptációt.

 

Into-The-Woods-03912 R-1024x683

 

A szerző és a színésznő is díjat kap

 

Stephen Sondheim, az Into the Woods musical legendás, Tony-días szerzője és Meryl Streep a színdarab filmes adaptációjának főszereplője is átveheti Barack Obama-tól az Elnöki Szabadságérmet november 24-én, a Fehér Házban.

 

Az elismerés az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetése, amelyet olyan személyeknek ítélnek oda, akik kiemelkedő módon járultak hozzá az Egyesült Államok biztonsági vagy nemzeti érdekeihez, a világbékéhez, kulturális vagy más jelentős köz-, illetve magántörekvésekhez.

 

süti beállítások módosítása