Átadták a Bujtor-emlékgyűrűt Veszprémben

Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető és művészeti főtitkár vehette át a Bujtor-emlékgyűrűt pénteken este a Veszprémi Petőfi Színházban.

A színházi háttérmunkásoknak járó elismerést Bujtor István színművész özvegye, Bujtor Judit négy éve alapította férje emlékére, aki 2008/2009-es évadban a Petőfi Színház igazgatója volt. Az elismerést a teátrum dolgozóinak titkos szavazatai alapján ítélik oda. Oberfrank Pál a veszprémi színház igazgatója rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy Bujtor István emlékét őrzi a társulat, szellemisége áthatja az intézmény falait, s ennek a gyűrűnek az évenkénti átadása is erősíti mindezt.

 

bujtorgyuru m

A Bujtor-emlékgűrű (forrás: Petőfi Színház)

 

Az ünnepségen Bujtor Judit hangsúlyozta, hogy a színészeknek számtalan díjat alapítottak, de a háttérben dolgozóknak nem létezett hasonló elismerés Veszprémben. Hozzátette, a díjat negyedik alkalommal nyújtja át és úgy véli, az elismerés méltó módon őrzi férje emlékét. „István igazi csapatjátékos volt, tudta, a siker kulcsa az, hogy a legkisebb csapágy is illeszkedjen. Képes volt motiválni a körülötte élőket, és minden színházi ember munkáját nagyra tartotta” - mondta Bujtor Judit az elismerés átadásakor.

 

Az arany pecsétgyűrű közepébe Bujtor István arcképét foglalták, az egyik oldalán két álarc, a másikon pedig függöny ábrázolása látható. A díjazott Kellerné Egresi Zsuzsanna húsz éve dolgozik a színházban. Ahogy az őt kérdező riportereknek megfogalmazta: megtiszteltetés számára, hogy ilyen módon értékelik a munkáját és köszöni mindezt az összes kollégájának, akikkel együtt dolgoznak a színházért, az előadásokért és a nézőkért.

 

Az elmúlt években Somogyi György fővilágosító, Török Virág kellékes és Petrik Péter lakatostár-vezető vehetett át Bujtor-emlékgyűrűt a Veszprémi Petőfi Színházban.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása