Nem baj, majd megértem - Ismét bemutatták Bodor Johanna könyvét

Második kiadását éli meg Bodor Johanna táncművész, koreográfus Nem baj, majd megértem című kötete, melynek bemutatójára Marosvásárhelyen kerül sor november 14-én.

A kolozsvári születésű Bodor Johannát a vásárhelyi közönség eddig a Kőműves Kelemen, a My Fair Lady és a Caligula című előadások koreográfusaként ismerhette meg.

 

bodorjohanna

 

A Nem baj, majd megértem 1983-ban induló történetének főszereplője a balerinának készülő 18 éves Johanna, aki Bukarestben él értelmiségi szüleivel. A család úgy dönt, Magyarországra költözik, először a szülők tudnak átjönni és a lánynak még legalább két évet kell egyedül otthon maradni, a régi viszonyai között új életet kezdeni, készülni a balettvizsgára, az érettségire; ottani életük felszámolására. Kapaszkodókat keres, holott elszakadnia és szakítania kell.

 

"Felkavaróan őszinte emlékezés a sorsfordító esztendőkről, a felnőtté válásról, a tánc és a balett beavató rítusairól, a test függéséről és szabadságáról, valamint pontos beszámoló egy abszurd-kegyetlen diktatúra mindennapjairól" - írta a litera.hu.

 

A könyvbemutatón közreműködött Berekméri Katalin, Kiss Bora és Gáspárik Attila.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása