A Góbé zenekarral ad koncertet Tompos Kátya

A Zeneakadémia Koncertközpont népzenei sorozatában november 21-én a Góbé Zenekar lép fel, akik ez alkalommal Tompos Kátyával egészülnek ki.

gobe

 

A Zeneakadémia ajánlója:

 

A góbéval nem érdemes ujjat húzni, mert úgyis túljár az ember eszén – tartja a mondás. Nevüknek megfelelően furfangosan keverik a stílusokat a Kárpát-medence különböző szögleteiből érkező ifjú muzsikusok, akik még konzis korukban, 2007-ben alapították a Góbé Zenekart. Zenei gondolkodásuk mélyen a népzenében gyökerezik, de nyitottak minden zenei világra.

 

A Fonóban tűntek fel, az Utolsó Óra táncházban, aztán a Szimplakertben leltek otthonra, 2011-ben megnyerték az I. Talentométer tehetségkutatót népzene/világzene kategóriában, és a következő évben megjelent első lemezük. Gyerekprogramokat éppoly szívesen tartanak, mint táncházakat, vagy éppen nagyszabású koncerteket. Játszottak már együtt Porteleki Lászlóval (Muzsikás) és Csík Jánossal (Csík Zenekar), ezúttal a varázslatos színész-énekes Tompos Kátya lesz partnerük.

 

katya

 

A Góbé zenekar működése ékesen példázza, amit Kodály a következőképpen fogalmazott meg: „A világ egyre jobban feltárul, s az egy népre szorítkozó művészet hovatovább értelmét veszti. A világzene megvalósulásához közelebb járunk, mint a Goethe képzelte világirodalomhoz.”

 

A koncert után Kóda című sorozatunk keretében pódiumbeszélgetésre várják az érdeklődőket Tompos Kátya és a Góbé Zenekar tagjai, valamint Tóth Endre zenetörténész.


Góbé Zenekar: Kiss B. Ádám (hegedű, brácsa); Vizeli Máté (hegedű, brácsák, gitár, koboz); Egervári Mátyás (cimbalom, dudák, furulyák, tambura, ütősök); Csasznyi Imre (tambura, brácsa); Timár Márton (nagybőgő), Czupi Áron (ütőhangszerek)

 

Jegyár: 2 100, 3 200 Ft

 

süti beállítások módosítása