Bemutatták a Liliomfit Salgótarjánban

Szigligeti Ede komédiáját, a Liliomfit vitte színre a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

 

A zenés és táncos betétekkel színesített előadással a vándorszínészi élet hangulatát kívánják megjeleníteni – közölte az MTI-vel a keddi premier előtt Susán Ferenc, a színház főrendezője, a darab rendezője.

 

A főrendező kiemelte: a Liliomfi az évad első bemutatója lesz, a műsorban a Nógrád Táncegyüttes is közreműködik. A komédiát Szigligeti Ede három nap alatt írta meg, a darabból éppen hatvan éve nagysikerű film is készült többek közt Darvas Iván, Pécsi Sándor, Krencsey Marianne, Dajka Margit, Ruttkai Éva főszereplésével - idézte fel Susán Ferenc.

 

liliomfi zenthe

Pásztor Tibor és Házi Anita (fotó: Zenthe Ferenc Színház)


A Liliomfi zenés változatát Salgótarjánban 25 éve mutatta be több helyi társulat szintén Susán Ferenc rendezésében. A mostani előadás zenei anyaga az akkori dalbetétekre épül; a szerzőjük Ferkó Attila, aki Sebestyén Norberttel modernizálta, új, dzsesszes, sok-sok népzenei elemmel tarkított hangzásvilágot adott a daloknak.

 

A Liliomfi Salgótarjánban november 18-án, november 19-én és november 20-án látható, majd előadják a szlovákiai Füleken, a II. Őszi Színházi Fesztiválon is.


A főbb szerepekben Pásztor Tibor, Csernák János, Falati Hedvig, Házi Anita, Gyuriska János, Máté Krisztián, Albert Péter látható.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása