Függésben - Czukor Balázs rendezése a Kolibri Színházban

Koprodukciót mutat be a Kolibri Színház és a Külön Vélemény Társulat.

Szücs Zoltán Függésben című műve alapján készül ifjúsági előadás Czukor Balázs rendezésében. Az előbemutatóra november 16-án, 19 órakor került sor a Jurányi Inkubátorházban, a premiert a Kolibri Pincében tartják november 21-én, 19 órakor.

 

A Kolibri Színház ajánlója:

 

A Függésben egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik. A színdarab az egyik szereplő történetén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait. Betekintést nyújt a függők zárt világába, sikereikbe és tragédiáikba. Bemutatja, hogy a terápia során hogyan változik meg a gondolkodásmód, az érzelmi és lelki világ, és hogy milyen nehéz újra beilleszkedni a társadalomba egy drogterápia után.

 

fuggesben2

 

,,Magyarország az egyik vezető ország alkoholizmus és gyógyszerfüggés tekintetében. Annak ellenére, hogy szinte alig lehet olyan családot találni, amely valamilyen módon ne lenne érintett a témában, a társadalmunkra mégis jellemző, hogy elutasítóan bánik a függőségben szenvedőkkel, vagy nem vesz róluk tudomást ” – fogalmazott az előadás rendezője.


“Az előadás nem prevencióként szolgál, hanem megpróbálja felhívni a figyelmet a kultúránkban fellelhető számos olyan területre, ami addikciót válthat ki, másrészt megmutatja, hogy milyen sorsok, és kiváltó okok állhatnak egyes addikciók kialakulásának hátterében” – vallja Czukor Balázs.


A produkcióban a Kolibri Színház színészei, Bárdi Gergő és Krausz Gábor, illetve a K.V. Társulat művészei, Némedi Árpád, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina mellett a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai (vezető tanár: Naszlady Éva) szerepelnek.


A látványtervező Surányi Nóra, színházpedagógiai konzulens a Kolibri drámapedagógusa, Végvári Viktória.

 

További előadások: november 24.,17h, december 10.,19h, és 11.,17h.

 

 

süti beállítások módosítása